Načini na koje odbacujete ljubav

Načini na koje odbacujete ljubav

Nije lako pronaći ljubav. Ali još je teže realizovati je i sačuvati. Često, sami sabotirate svoje veze i ponavljate obrasce u kojima ste zaglavljeni – i jasno vam je da je do vas – ali ne znate šta to tačno radite i čime odbijate i odbacujete ljubav. 

Ne verujete da zaslužujete pravu ljubav 

Pre svega, zaslužujete da vas neko voli takve kakvi ste, sa svim vašim slabostima i vrlinama. Ali, ako u sebi nemate ovaj sistem verovanja, onda podsvesno puštate u svoj život ljude koji vam potvrđuju da niste dovoljno dobri i da ne zaslužujete bolje. A vaše srce odigrava scenario vašeg uma. 

Ako je ovo vaš problem, pokušajte sledeće. Napravite listu svih osobina i vrednosti koje kod sebe volite i cenite. Neka to ne bude samo podsetnik za trenutke sumnje u sebe – svakodnevno čitajte svoju listu. Postepeno, reči koje ste sami napisali, potkrepiće vaša pozitivna uverenja i moći ćete da osvestite osećaj da ne zaslužujete bolje i da shvatite da on nije istinit. 

Prihvatate manje 

Verovatno imate osećaj, intuicija vas upozorava da se ne upuštate u neke odnose, ili da ne dozvoljavate ono što dozvoljavate, samo vi ne slušate. Pokušajte da ne zanemarujete svoj osećaj, koji vam govori da vam nije dobro na mestu na kome ste sami u sebi, kao i na mestu u kome ste u nekom odnosu. Ako se trudite i dajete sve od sebe, a osećate da vam druga osoba uzvraća tek mrvicama, bićete neprekidno gladni ljubavi – već ste igrali tu igru, nemojte više. Ne prihvatajte manje od onog što i sami ulažete u odnos. 

Ograničavate svoje mogućnosti 

Dobro, možda je jedan blizanački plamen i možda ga nećete ni sresti u ovom životu, ili sa njim nećete uspeti da ostvarite zdrav odnos. Ali puno je srodnih duša – svet je ogroman i ima mnogo ljudi koji imaju iste vrednosti, čežnje i želje kao vi, koji mogu da vas razumeju i koji žele sa nekim sličnim sebi da idu kroz život i suočavaju se sa izazovima. Nema razloga da budete sami. Možda nećete naći veliku ljubav, bezuslovnu ljubav, strasnu ljubav, ali postoji mnogo dobrih, stabilnih, nežnih, prijateljskih i dubokih ljubavi koje se ne opisuju bombastičnim pridevima. 

Vezujete se za one koji vam nisu posvećeni 

Ovo je čest obrazac – verujete da je neko vaša osoba, ali on ne vidi da ste vi savršeni za njega. U šta god vi verovali, stvari su jednostavne – ako neko ne shvata da ste vi njegova posebna osoba, onda nije dostojan da bude vaša posebna osoba. Emotivno trošenje i gubljenje vremena na osobu koja vam je emotivno nedostupna, jedan je od najbolnijih načina da sabotirate sebe i odbacite ljubav koju zaslužujete. Možete živeti od puke nade neko vreme, ali na kraju, posle godinu, dve, tri, više nećete moći i shvatićete da ste to vreme izgubili. Umesto da se prepuštate osećanjima koja vam nisu uzvraćena i da sebi nanosite bol, setite se da zaslužujete bolje. 

The post Načini na koje odbacujete ljubav appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро