Kako da izbegnete upadanje u situacione odnose

Kako da izbegnete upadanje u situacione odnose

Situacioni odnos je prilično sličan situacionoj komediji, jedino što vama nije ništa smešno i zabavno. Engleski izraz “Situationship” naspram “Relationship” mnogo objašnjava. Savremeni dejting vas uglavnom uvodi u situacione odnose – to nije veza koju ste tražili, ali je ono što se nudi, a pošto treutno nemate bolju ponudu, obično ne odolevate porivu da pokušate. Makar (neko vreme) niste sami. Ali, u ovakvim odnosima ste uglavnom sami u odnosu, jer to i nije odnos, to je samo situacija u kojoj ste se našli sa nekim ko ne traži i ne daje isto što i vi i ko nije adekvatan partner.  A možete razviti emocije koje niste očekivali i vezati se i završiti povređeni, jer su situacioni odnosi obično predodređeni da budu toksični i emotivno iscrpljujući. Kako da izbegnete ovakve odnose? 

Razmislite o tome šta želite od odnosa i kakvog partnera želite

Postavite svoje vrednosti, postavite svoje granice (stvari oko kojih nećete praviti komrpomise), odredite šta je ono što želite od partnera i kakve su vam potrebe u vezi. Koje osobine tražite kod partnera, šta vam je najvažnije? To su stvari poput zajedničkih stilova života i vrednosti, kako želite da vas partner tretira i koje su vrline koje je neophodno da ima. 

Da li vam je prioritet monogamna veza, koliko ste spremni da budete verni i da li od partnera očekujete potpunu vernost, ili ste možda za otvoren odnos, ili neki drugi nekonvencionalan mode veze? Da li želite da imate brak i porodicu? 

Presudno je da poznajete sebe i da znate šta hoćete, tako da možete prema svojim potrebama vrednovati osobe koje upoznajete. 

The post Kako da izbegnete upadanje u situacione odnose appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Click to access the login or register cheese
Currency
RSD Serbian dinar
EUR Euro
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO