Evo kako ti kristali mogu pomoći da lakše zaspiš

Evo kako ti kristali mogu pomoći da lakše zaspiš

Dobar san je presudan za to kako će nam dan izgledati. Posle neprospavane noći, teško da možemo sa pozitivnim stavom da koračamo kroz život. Umor i nesanica često umeju da preuzmu kontrolu nad našim životom, a budući da su nam životi prebrzi čak i kad uspore, uzećemo iz prirode sve što možemo da se opustimo. Iako mnogi ljudi ne veruju u moć kristala, kao i uopšte u alternativnu medicinu, mi smo tu da pokušamo da razrešimo neke nedoumice koje imate o kristalima, i predstavimo vam njihove pozitivne aspekte. Naravno, kristali vam neće magično odagnati umor, ali ne škodi da im date šansu da vam unesu mir u haotične dane kojih je sigurno na pretek. Ipak, kristali nisu “od juče”, praksa njihovog korišćenja ide godinama unazad – i zato je možda pravi trenutak da se zapitamo da li nečega tu zaista ima.

Iako su kristali postali popularni tek krajem osamdesetih, oni se zapravo koriste već vekovima unazad u raznim kulturama. Rimljani su ih koristili kao talismane, da privuku sreću, bogatstvo i pobedu u bitkama. U Kini su ih koristili u akupunturi, kada su vrh igle pravili od raznih kristala. U egipatskoj kulturi takođe imaju veliki značaj, jer su verovali da im kristali pomažu da pronađu put do zagrobnog života. Grci su hematit trljali vojnicima na rame pre nego što odu u bitku, jer su smatrali da ih to čini nepobedivim.

Jedna od primena kristala u modernoj medicini je da nam poboljša kvalitet sna i puni nas energijom koja nam je prekopotrebna. Bilo da imamo problem da zaspimo ili se budimo u toku noći i gledamo u plafon, stavljanje kristala ispod jastuka ili blizu kreveta nam uvek pomaže, pogotovo ako ga ukombinujemo sa našim horoskopskim znakom.

Ovo su neki od najboljih kristala koji nam pomažu da se opustimo i utonemo u san.

Ametist

On je jedan od najmoćnijih kristala koji nas smiruje i umanjuje negativne emocije kao što su anksioznost i depresija, a utiče direktno na vaš um. Ukoliko imate lak san, ne preporučuje se da kristal koji stavljate pored kreveta bude veliki, jer će njegova aura biti preintenzivna za vas. Ipak, ako vas muči nesanica – ametist je najbolje da držite upravo na noćnom stočiću.

The post Evo kako ti kristali mogu pomoći da lakše zaspiš appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро