Osvežite svoj enterijer i unesite duh proleća, uz nekoliko jednostavnih saveta!

Osvežite svoj enterijer i unesite duh proleća, uz nekoliko jednostavnih saveta!

Nakon zime koja je čini nam se trajala mnogo više meseci nego što zapravo jeste – konačno osećamo prve naznake dolaska proleća! Ono se sasvim polako uvlači natrag u naše živote, putem zrakova sunca i toplijeg vremena donosi novu energiju i volju u naše dane. Sa početkom proleća čini nam se da i mi sami iznova nešto počinjemo i želimo da promenimo, a možda je najlakša i najbolja promena koju možete napraviti u martu mesecu osveženje prostora u kojem živite – i zato vam u nastavku predstavljamo nekoliko kreativnih predloga za prolećno preuređenje vašeg doma. Ne brinite, ne morate sve menjati “iz korena”, mali detalji su dovoljni da u potpunosti transformišete prostor i unesete u njega novu, poletnu energiju.

Vreme je za povratak boje – izbacite neutralne tonove

Zimi se često ušuškavamo u neutralne boje, poput bele, sive i bež – a na proleće to menjamo, priželjkujući poletnost i jačinu. Zato, svoje klasične čaršave i jastučnice ovog puta zamenite za one u toplim, različitim bojama ili pak one sa cvetnim i geometrijskim dezenima – i odmah ćete videti i osetiti promenu. Igrajte se sa bojama i paternima, uopšte se ne morate zadržati samo na jednoj – uživajte u preuređivanju i dajte mašti na volju. Takođe, rese ili kićanke uopšte nisu naodmet!

Ukrasite stan ručno pravljenim magnetima ili drugim DIY predmetima

Ako želite da preuredite enterijer a pri tome uključite celu porodicu – idealna i jednostavna aktivnost je kreiranje magneta za frižider ili drugih sitnih ukrasa koji će dati novi vajb vašem prostoru, i učiniti ga još više lično vašim. Možete kreirati magnete u obliku doma, ili srca ili pak neke sa natpisima i citatima koji su vama lično značajni, i zatim ih spontano rasporediti po stanu. Oni ne moraju izgledati savršeno – da ste želeli savršene mogli ste lako da odete i kupite ih. Ono što je važno je da oni budu autentični, nežni i apsolutno po vašoj meri.

Napravite jedan jarki, neon akcenat

Pored unošenja boja u dnevnu ili spavaću sobu putem raznobojne posteljine, preporučujemo vam da akcenat u boji unesete i u prostorije poput trpezarije ili kuhinje. Neon tonovi su trenutno popularni, naročito neon-žuta boja – te je možda najbolja i najlakša ideja da jedan komad nameštaja, kao što je stolica – akcentujete da bude upravo u ovoj boji. Verujte nam, jedan komad nameštaja u jarkoj boji uneće neverovatnu svežinu u vaš prostor, i možda je čak i bolje da bude samostalan, kako bi došao do izražaja na najbolji način.

The post Osvežite svoj enterijer i unesite duh proleća, uz nekoliko jednostavnih saveta! appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро