Savremena perspektiva uspeha – život na površini

Savremena perspektiva uspeha – život na površini

Savremene uspešne osobe su veoma odgovorne prema svojoj okolini, prema prirodi i zdravlju. Ujutru piju smuti i odavno su prešle na vegansku ishranu, politički su svesni građani sa stavom i ne koriste hemikalije koje zagađuju vodu i dezodoranse koji sadrže aluminijum. Smatraju svojom obavezom da praktikuju neku duhovnu disciplinu, dišu, vežbaju jogu, povezuju se sa prirodom i grle drveće i zabrinute su za svoju produhovljenost, koliko i za svoju probavu. 

Deo uspeha je taj “vajb” uspešnosti, koji se ogleda u potpunoj savremenosti, pomešanoj sa malo zena, Univerzuma, božanstava, moći pozitivnog mišljenja, ljubavi prema sebi. Potraga za smislom je imperativ, kao i osećanje ispunjenosti i ostvarenosti, na svim poljima. Savremena uspešna osoba aktivna je na aktuelnim društvenim mrežama, na kojima deli dubokoumne citate o životu, pohađa kurseve iz astrologije, veštine komunikacije, osnaživanja samopouzdanja. Pročitala je sve popularne knjige iz popularne psihologije i sve bestselere iz oblasti samopomoći, redovno sluša TED tok-ove, nastoji da živi u sadašnjem trenutku, dok istovremeno razrađuje dvogodišnji i petogodišnji biznis i lajf plan. 

Savremena uspešna osoba je društvena i teži da se poveže sa istomišljenicima, ili da stekne što više pratilaca na društvenim mrežama, razume moć iskrenosti (i ljudsku glad za ispovestima onih koji su dovoljno hrabri da javno iznesu ono što toliki broj drugih takođe oseća i proživljava, ali krije) i nema nikakav problem sa komercijalizovanjem privatnosti, niti sa patetičnim kontekstom u kome se to odvija. 

Kada se suoči sa teškim odlukama, tragedijama i gubicima, savremena uspešna osoba čita i praktikuje sve one savete o procesuiranju tuge, o prihvatanju bola i pronalaženju onog pozitivnog u najgoroj situaciji. Poseže za grupama podrške, pokreće blog o depresiji, anksioznosti, slomljenom srcu i svoje isceljenje sprovodi izlažući svoju ranjivost, demonstrirajući svoju hrabrost – jer to zaista pomaže.  

Savremena uspešna osoba nekako uspeva da u sve svoje životne aspekte ugradi ambiciju – ona radi na sebi, na svojim odnosima, ona rešava probleme, jer želi da ima stabilnu, uspešnu, savremenu vezu. Ona nastoji da dosegne duhovne visine, da proširi svoje granice, poveća perspektivu, da sebi izgradi put do prosvetljenja. Ceni materijalno, jer je intelektualnom i duhovnom životu potrebna stabilna baza i uspešnost se širi u koncentričnim krugovima, kao talasi oko kamena bačenog u vodu, utičući na njen ukupan život. Filozofija, psihologija, profesionalno opredeljenje, zdrav život, sport, ishrana, duhovna praksa – sve je zastupljeno u jednakim dozama, jer mešavina svega toga čini recept savremenog uspešnog života. 

The post Savremena perspektiva uspeha – život na površini appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Click to access the login or register cheese
Currency
RSD Српски динар
EUR Еуро
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
Ово Веб Место Је Заштићено Од Стране
ShieldPRO