И под окупацијом се рађају деца!

И под окупацијом се рађају деца!


Јутрос је осванула вест као радост у срцу моме, да је рођен још један Србин на Kосову и Метохији! Мајка га је у муци донела на свет и са муком ће давати себе за њега цео свој живот…

Рађањем овог малог бића мајка је родила себе и свог мужа и њихову међусобну нераскидиву везу отелотворила! Волеће га цео свој живот! Свака мисао ће бити прво њему намењена. И последња мисао на овом свету у тренутку смрти њене биће ово мало биће.

Рађање деце као отелотворења љубави на Kосову и Метохији даје нам нову наду, а то је да љубав и даље живи. Нити се рађа дете без љубави нити је дете ишта друго а да није љубав. Донети љубав на свет вођењем љубави и Богом благословеног брака крунисане, животни је подвиг вредан смисла живљења и умирања.

Сад ће неко рећи како није фер што је дете рођено под окупацијом. А зар је живот икоме фер? А зар иначе нисмо под окупацијом?

Цео живот смо окупирани и заокупирани нечим, а ако је то ишта друго а не вечност и вредности које тамо воде, онда је то бачен и промашен живот. Деца су љубав којом се улази у Рај.

Нема већег смисла на кугли земаљској него у окупацији родити дете! Размислите мало и схватићете да је свако рађање пројава вере, љубави и наде  – и то као највећа икона  васкрсења! Да, бебе су икона васкрсења!

Ево једног православног домаћина који је весник да ће васкрснути љубав ма где год се она родила!Source link

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро