Ukoliko želite da održavate zdravlje – pridržavajte se ovih stavki koje možda zanemarujete

Ukoliko želite da održavate zdravlje – pridržavajte se ovih stavki koje možda zanemarujete

Održavati zdravlje na konstantno zavidnom nivou nije lako u 21. veku – u kom svi živimo preterano užurbano i pod stresom smo skoro 24 časa dnevno. U moru obaveza, pokušaju društvenog života, nedostatku sna i konzumiranju, ne tako zdravih namirnica, uspevamo lako da se pogubimo i ostajemo umorni, iscrpljeni i neraspoloženi, i osećamo kako naš imunitet opada. Ipak, u godini u kojoj je globalna pandemija i dalje problem na svetskom nivou, ne bi trebalo da se tako lako opustimo i prepustimo slučaju, pa vam zato u nastavku teksta predstavljamo nekoliko navika kojih bi trebalo da se pridržavate kako biste sačuvali sebe i održali svoje zdravlje na adekvatnom nivou. Možete vi to, briga o sebi mora biti na prvom mestu!

Pijte dovoljno tečnosti svaki dan

I sami znate, hidratacija je veoma važna. I znamo da znate, ali ipak ignorišete to. No, unošenje dovoljne količine tečnosti u organizam od izuzetne je važnosti po vaš organizam, a voda povoljno utiče na vaše celokupno zdravlje, a naročito kožu i ten. Ukoliko želite da izgledate jedro i osećate se poletno, pokušajte da popijete barem po 2 litra vode svakodnevno, a ukoliko vam to zvuči kao težak zadatak – prevarite sebe ceđenim sokom ili čajem. Takođe, za sve one nedisciplinovane, postoji aplikacija koja vas redovno podseća na količinu vode koju bi trebalo da unesete.

Uvedite šetanje u praksu

Ako nemate vremena da svakodnevno trenirate, ili makar nekoliko puta nedeljno – uvedite šetanje u stalnu praksu. Možete šetati do posla, ili pak otići u šetnju sa prijateljima i partnerom vikendom – ali koristite svaku priliku za hodanje i zaobilazite prevoz onda kada je to moguće. Danas skoro svako ima aplikaciju za praćenje koraka na svom telefonu, te možete pratiti svoj broj koraka na svakodnevnom nivou, a zatim i zadavati sebi nove ciljeve i povećavati broj kilometara u narednom periodu.

Razmislite o psihoterapiji

Psihoterapija se i dalje smatra tabu temom, i upravo zato mnogo ljudi na psihoterapiju krene tek onda kada nema više kud, kada zemlja “gori pod nogama” i kada je teško pomeriti se iz nepovoljne situacije. Ipak, ukoliko na vreme prepoznate izvore stresa u svom životu i razumete da bi trebalo da poradite na svom mentalnom zdravlju i održavate ga, isto kao što održavate i svoje fizičko zdravlje – biće vam mnogo lakše da na vreme razrešite one situacije koje vam u životu stvaraju problem.

The post Ukoliko želite da održavate zdravlje – pridržavajte se ovih stavki koje možda zanemarujete appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро