4 moćna načina da toksičnu vezu transformišete u zdravu

4 moćna načina da toksičnu vezu transformišete u zdravu

Uglavnom možete naći gomilu preporuka i saveta o tome kako da prekinete toksičan odnos i spasavate svoj integritet, samopouzdanje, pa možda i živu glavu. Ređe se piše i govori o tome da je toksičnu vezu moguće transformisati u zdrav odnos i kako to učiniti. Uglavnom zato što govorimo o ekstremnim oblicima toksičnog odnosa, koji je već došao dotle da morate da se spasavate. Dakle, moguće je transformisati toksičan odnos, ali ukoliko postoje određeni uslovi – obostrana ljubav i volja za promenom i ako toksičan odnos nema patološke oblike koji vam ugrožavaju mentalno zdravlje i život. Dve zdrave osobe mogu imati toksičan odnos, ukoliko im je slaba komunikacija, snažna tvrdoglavost i nedostaje im veština da uspostave ravnotežu i pronađu način da unaprede zajedničke vrednosti. Način na koji transformacija može da funkcioniše jeste da oboje budete u stanju da probleme u vezi vidite kao katalizator za razumevanje i poštovanje međusobnih razlika. 

Ako se zbog partnerove ideje o bliskosti osećate ugušeno i sputano, ili se zbog sopstvene potrebe za bliskošću osećate zapostavljeno, to je nešto sa čime možete da radite. Za početak, da razgovarate. Evo načina koje treba da primenite. 

Razgovarajte, izložite svoja osećanja 

Ako se neko od vas oseća zanemareno ili preplavljeno partnerovim potrebama, koristite ovu vežbu da biste bolje shvatili jedno drugo. Izložite svoju realnost, svoja osećanja, svoja strahovanja i očekivanja. Nema pogrešnih odgovora, to su sve informacije. Cilj vežbe je da čujete i primite te informacije i da se bolje razumete. Izdvojte jedan vitalni element, odgvorite jedno drugom na pitanje šta vam je najvažnije u odnosu i zašto vaša veza vredi. I ne očekujte da imate iste odgovore, jer oba gledišta su istinita i validna. Kada verujete da mora postojati jedna istina, onda se svako bori da dokaže svoju istinu i nametne ja kao validnu, a to je ćorsokak. Prihvatite ideju da imate različite stavove o tome šta je najvažnije i da su oba podjednako validna, istinita i važna. Kada je prihvatite, više nije potrebno da se borite da dokažete svoj stav. Možete se usredsrediti na razumevanje položaja svog partnera i zajedno raditi na pronalaženju rešenja. 

The post 4 moćna načina da toksičnu vezu transformišete u zdravu appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро