Pariski šik sedamdesetih predstavljen u novoj Šanel kolekciji

Pariski šik sedamdesetih predstavljen u novoj Šanel kolekciji

Juče je na Nedelji mode u Parizu predstavljena nova kolekcija za jesen/zimu 2021/22, modne kuće Šanel. Budući da je Velika palata Jelisejskih polja, koja pamti epske spektakle kada je ovaj brend u pitanju, zatvorena zbog renoviranja, modna kreatorka Virdžinija Vijard iskoristila je priliku da promeni koncept revije iz grandioznog u intimno.

“Želela sam mali prostor. Ne znam da li je to zbog vremena u kojem živimo, ali želela sam nešto toplo, živo. Dopada mi se Castel jer odaje otisak kuće. Dopala mi se zamisao da manekenke silaze niz te poznato usko stepenište u svojim ogromni après-ski kaputima, ostavljaju ih u garderobi i otkrivaju modele od šifona koje imaju ispod”, objašnjava Virdžinija.

Noćni klub Castel, koji je Jean Castel otvorio na levoj obali Sene još 60-ih, bio je savršen izbor da se ovi teški zimski komadi zbog kontrasta prikažu u što manjem prostoru.  Ovaj jedinstven, pomalo elitistički klub bio je stanica mnogih poznatih ličnosti kao što su to Salvador Dali, Mik Džeger, Džek Nikolson, Žan Dižarden, Karolina od Monaka, Bridžit Bardo i mnogi drugi.

Cela kolekcija je inspirisana i ambijentom skijaškog odmora i pariskim šikom, počeviši od sedamdesetih pa sve do danas. Ova čudna mešavina je stvorila jednu senzualnu, šik, modernu, toplu i privlačnu liniju kojom smo mi potpuno oduševljeni, a u nastavku pogledajte i zašto.

Stil pokojne Stele Tenant inspirisao je Virdžiniju da se poigra sa brakom čvrstog tvida i krhkog šifona. Ova modna ikona je predstavljala simbol “aristokratskog nemara” kada je delikatne večernje haljine kombinovala sa pozamašnim kaputom od tvida.

Norveški džemperi u kombinaciji sa skijaškim pantalonama uokvireni su uglavnom kraćim jaknama koje je Virdžinija Vijard kreirala da mogu da se prilagode i uz heklane midi suknje koje možemo da vidimo u novoj kolekciji.

The post Pariski šik sedamdesetih predstavljen u novoj Šanel kolekciji appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро