Ovako možete ojačati porodične i prijateljske odnose u svom životu

Ovako možete ojačati porodične i prijateljske odnose u svom životu

Savremena žena u svom životu mora postići mogo toga. Ona mora biti uspešna poslovna žena, supruga, dobra majka, dobra prijateljica i ćerka koja je uvek tu za svoje starije roditelje. Naravno, sve ovo se apsolutno podrazumeva, i savremena žena ima zaista malo vremena da u svemu ovome uspe – a pitanje uspeha se uopšte ne postavlja. Ipak, međuljudski odnosi su nam svima veoma bitni i niko od nas usled drugih obaveza ne želi da ih zanemari, što se u savremenom dobu nažalost veoma često dešava. Zato, ako ste i vi jedna od savremenih žena u raskoraku, koja pokušava da balansira obaveze, porodični život i prijateljske odnose – evo nekoliko korisnih saveta kako da u tome i uspete. Verujte nam, manje-više, stvar je samo u dobroj organizaciji i konkretnoj komunikaciji, i ako imate želju da se posvetite odnosima u svom životu, sigurno ćete u tome uspeti.

Pozivi, a ne poruke

Znamo, svi smo mi navikli da se svakodnevno “kuckamo” i čini nam se veoma lakim da nekome napišemo po nekoliko usputnih poruka dnevno, ali – ako imate malo vremena i zaista želite da saznate kako je neko vama blizak i kako mu život teče, 5 minuta poziva sigurno će vam dati daleko više informacija od 5 minuta pisanja poruka. Takođe, pozivom ćete čuti nečiji glas, osetiti emocije koje se iza njega kriju i neće biti moguće da se niti vi, niti osoba sa druge strane slušalice pretvarate da je sve u redu onda kada nije. Dakle, ako birate između poruke i poziva – poziv bi uvek trebalo da vam bude prvi izbor.

Pitajte važna pitanja, a ne samo “Šta ima?”

Ustaljene fraze poput gde si, onog više usputnog kako si, šta ima – “izazivaju” ustaljene odgovore koji nisu konkretni, iskreni i iz kojih nećete saznati ikakve validne informacije. Dakle, svojim bliskim ljudima uvek postavljajte iskrena i konkretna pitanja, koja se tiču njihovih života i onoga što znate da im se trenutno dešava i kroz šta prolaze. Pitajte ih kako je prošao razgovor koji su imali na poslu, da li su napeti i anksiozni ovih dana, kako spavaju, koji su im planovi za narednu nedelju.. Pitajte ih sve što vas zanima, i sve ono što možda i nije lako da se izgovori – ali što će vas povezati i uključiti vas u život osobe do koje vam je stalo.

The post Ovako možete ojačati porodične i prijateljske odnose u svom životu appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро