Србија – Бразил! – Отац Предраг

Србија – Бразил! – Отац Предраг


Ако Бог да и покажемо слогу, историја ће се поновити и Бразил ће поново бити поражен од наших сокола! Слога у име Божије, као некад цару Контантину и кнезу Лазару а и многим нашим кроз историју, једина су водиља кроз садашњост а за будућност.

Сетимо се наше младе фудбалске репрезентације која је на Новом Зеланду постала првак света. Тад сам звонио звона на цркви објављујући свима ту победу. Тако један „мали“ народ, а вазда највољи на свету! Ти млади су се причестили пре Мундијала и после на дочеку читали „Оче наш“ са народом. Зар нам то није показатељ да смо уз Бога непобедиви?!

Но, управо ми каже син Петар да је данас његова разредна рекла да је ишла у кладионицу и кладила се на Бразил. Какав пораз! Какав пример?! Брука да су сви који тако бодре своје. Шта ме бодриш кад побеђујем? Бодри ме кад је цео свет против мене!

Пошто знате да сам био недавно у Америци – и у Либертивилу, код храма Светог Саве је гроб нашег Светог владике Николаја, и на њему пише: „Дај Боже да се Срби сложе, обоже и умноже!“ Јасно је да је слога прва и да она води до обожења, па се тек онда све то умножава. Јер ако Бога нема онда се умножава безбожништо, којег смо данас сведоци.

Зато ћемо вечерас видети реалну слику оних који репрезентују нашу земљу. Хоће ли се међу собом сударати, свађати и кривити, или ће заблистати осмех Србинов и заслепити противнике својом слогом у име Божије?!

Нека нам је само на спасење, а не на очарење и разочарење. Амин!

(о. Предраг, 24. новамбар 2022.)Source link

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро