Sve što treba da znate o oblikovanju obrva (L’Oreal Paris Master Class)

Sve što treba da znate o oblikovanju obrva (L’Oreal Paris Master Class)

U šestoj sedmoj L’Oreal Paris Master Classa, oficijelni šminker L’Oreala Paris, Marko Nikolić, zajedno sa Ninom Milović, kreativnom direktorkom i suosnivačem WANNABE Magazine-a i WANNABE Media kreativnog studija, govoriće o oblikovanju obrva. Saznaćemo koji oblik je trenutno u trendu i koliko se brzo trendovi menjaju, kojim sve proizvodima možete oblikovati svoje obrve i koje su najčešće greške pri njihovoj korekciji.

Prilikom iscrtavanja, odnosno korekture obrva, veoma je važno da obratimo pažnju na njihov oblik – a najbolje bi bilo zadržati i jednostavno naglasiti onaj prirodni oblik koji već imamo. Trendovi u oblikovanju obrva se brzo smenjuju, i najčešće traju samo oko godinu, do dve dana, i zato je značajno da se ne vodite isključivo trendovima i da pri oblikovanju obrva koristite šminku, a ne trajna rešenja poput tetoviranja.

Debljina obrva takođe može varirati u odnosu na to koliko svetlu kosu, obrve ili ten imate, a takođe bi trebalo da bude u skladu sa drugom šminkom koju ćete tog dana naneti. Ukoliko se odlučujete za minimalnu šminku, obrve bi trebalo takođe da ne budu prenaglašene, kako ne biste izgledali grubo i kako ne bi sva pažnja bila na njima.

Nijansiranje je još jedan važan korak pri korekciji obrva. Ako želite da vaše obrve izgledaju prirodno, one bi trebalo da prate vašu boju kose (bilo da vam je kosa farbana ili ne), a sem toga možete ići na do maksimum dva tona svetliju nijansu. Takođe, ne preporučujemo odlazak u tamniju nijansu, osim ako je to baš vaša namera, jer će u tom slučaju obrve delovati prenaglašeno.

Makeup ili tetoviranje – definitivno preporučujemo korekciju obrva šminkom, jer je tetoviranje trajno i ne daje vam opciju promene. Boja tetovaže može prestati da se slaže sa novom bojom vaše kose, a pri starenju ili estetskim korekcijama takođe ćete izgubiti mogućnost kontrole oblika obrva, usled toga što će vam se tetovirana koža naglo opustiti ili pak zategnuti.

Spisak korišćenih proizvoda:

L’Oreal Paris Unbelieva Brow dugotrajni gel za obrve

L’Oreal Paris Mictro Tattoo olovka za obrve

L’Oreal Paris Paradise pomada za obrve

L’Oreal Paris Skinny Definer olovka za obrve

340A9016 scaled e1613737962931 Sve što treba da znate o oblikovanju obrva (L’Oreal Paris Master Class)

Produkcija: WANNABE MEDIA

The post Sve što treba da znate o oblikovanju obrva (L’Oreal Paris Master Class) appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро