Kad osećate da više nemate snage

Kad osećate da više nemate snage

Prolazite kroz težak period, iscrpljeni ste, zbunjeni i čini vam se da nemate snage da to pregurate. Ne možete sami, stalno plačete, ne znate kako da rešite probleme sa kojima se suočavate i da li je uopšte moguće neko rešenje. I niste zadovoljni sobom. Trebalo bi da to možete, jer ste uvek bili snažni. Nemojte se ljutiti na sebe i nemojte verovati da vas je život porazio. Preispitajte šta za vas znači snaga – možda to što ste trenutno slabi, ne znači da ste izgubili snagu. 

Snaga ne znači da ste uvek dobro raspoloženi, sami sebi dovoljni i da vam nikada nije potrebna pomoć. Ne znači da idete kroz život pravim putem, preskačući prepreke bez zaleta, ne brinući ni o čemu, jer ste toliko puni samopouzdanja, da nikada ne posumnjate u sebe. Snaga znači da nastavljate dalje i kad ne možete da trčite i skačete – vučete se, puzite, saplićete se, padate, ali ustajete i nastavljate. Osećate se izgubljeno i usamljeno, ali ste još uvek ovde i pokušavate da rešite stvari, iako vam sve izgleda beznadežno. 

Možda ste se suviše snažno držali svoje snage – pritisak da uvek budete jaki, doveo je do pucanja. Ponašali ste se herojski, potiskivali svoj strah i svoja osećanja, držali se hrabro i čvrsto, obuzdavali sebe na sve načine, ne dozvoljavjući sebi trenutke slabosti. Ali taj naboj ne ide nigde, on ostaje u vama, taloži se i stvara pritisak koji dovodi do pucanja. Niste bili iskreni, glumili ste snagu, shvataući je pogrešno i na kraju ste morali da puknete. Da biste shvatili da imate snage da se ponovo sastavite i da naučite da poštujete svoja osećanja i budete autentični. 

Izraz snage je priznavanje slabosti i traženje pomoći  

Možda se osećate poraženo što ne možete sami i što vam je potrebna pomoć (porodice, prijatelja, terapeuta), jer ste uvereni da kroz sve morate da prođete sami i da ste slabi, jer ne možete. Ali, spremnost da se traži pomoć izraz je snage i stabilnosti. Traženje pomoći je najbolje što možete učiniti za sebe i vi to radite, znači da ste snažni. 

The post Kad osećate da više nemate snage appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.