Razvod ili raskid je možda najbolje što vam se dogodilo

Razvod ili raskid je možda najbolje što vam se dogodilo

Dešava se da ljudi procvetaju posle razvoda ili raskida. Svi poznajemo takve osobe, koje odjednom počnu da zrače pozitivnošću, da blistaju i vidno napreduju u svim aspektima svog života. Izgledaju kao da su se rasteretili, preporodili, probudili – zato što se tako i osećaju. To je ohrabrujuće, mada vam je možda teško da poverujete da je moguće, ako upravo prolazite kroz proces odvajanja, pokušavate da napravite bilans svog života, i imate osećaj da ste na početku, ali bez nade, energije i mogućnosti da nešto učinite. 

Više ne morate da imate seks iz osećanja dužnosti 

Možda dugo nećete imati nikakav seks, ali oslobađajuća je pomisao da ćete, onaj koji budete imali, veoma želeti. Bez osećanja da treba da “odradite” zarad “mira u kući”. Ovo je naročito rasterećujuće, ukoliko niste naročito (često) uživali u seksu i ukoliko ste pravili mnogo kompromisa oko fizičke bliskosti. Možda seks nije bio izvor problema u vašoj vezi, možda je to bila rutina, neprihvatanje partnerovih navika, negodovanje zbog njegovih uverenja, nezadovoljstvo načinom na koji vas tretira. U tom slučaju, budite svesni da dobar seks nije davao tačan rezultat jednačine, jer je u drugim aspektima odnosa bilo suviše toga što ste stalno morali da prevazilazite, ili vas je stalno obeshrabrivalo, rastuživalo ili činilo da se osećate menje vrednom. Budite zahvalni što više nećete praviti te kompromise (sa sobom) i imati te probleme. 

Ne morate više da ulažete u nešto što ne funkcioniše

Možda ste se dugo trudili da popravite odnose, pre nego što ste dospeli do tačke malodušnosti i sloma. Uložili ste toliko vremena i energije, nade i napora da održite odnos i to vam nije bilo teško. Ali teško je suočiti se sa tim da ništa od svega što ste radili nije vredelo, kao i sa sumnjom da ste možda mogli da učinite još toga, da niste dali sve od sebe. Vidite, možda ste oboje dali sve od sebe, ali ste se razvijali u različitim smerovima i ulagali u različite stvari. Čamac se neće maći s mesta, ukoliko oboje veslate iz sve snage, ali svako na svoju stranu. Bez obzira na žaljenje zbog uloženog vremena i energije i na to što vam je teško da to pustite, pomislite samo koliko ćete se odmoriti. Više ne morate veslati protiv struje i boriti se sa vetrenjačama. Imate svu energiju i vreme da ih uložite u nešto što vam prija, što vas relaksira, što želite da radite i što daje rezultate. 

The post Razvod ili raskid je možda najbolje što vam se dogodilo appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро