5 stvari koje morate znati o novoj kolekciji Louis Vuittona

5 stvari koje morate znati o novoj kolekciji Louis Vuittona

Poslednji dan pariske Nedelje mode je oduvek bio rezerisan za Louis Vuittona. Pa je tako i ove godine ovaj modni brend u muzeju Louvre predstavio svoju novu kolekciju. Kreativni direktor Nicolas Ghesquière napravio je modnu pistu od Deneurovog krila ovog muzeja. Modeli koji su šetali pistom utapali su se sa drevnim grčkim, eturskim i rimskim skulpturama, i to u ritmu velikog hita Daft Punka “Around the world”.  Iako nas je sve rastužila vest o rasturanju ovog čuvenog dvojca, oni su rekli da su još pre nego što su doneli tu odluku, odlučili da izdaju prava ovom modnom brendu da koristi njihovu pesmu u reviji.

Ova revija predstavila je i saradnju brenda sa italijanskim dizajnerskim ateljeom Forsenettičija su ručno nacrtana lica žena iz antike virile iz skoro svakog komada odeće i predmeta od kože. „Kroz ovu saradnju želeo sam da dočaram bezvremenu modernost umetničkog univerzuma Fornasettija“, rekao je Ghesquière u svojim programskim beleškama.

Bez obzira na to što smo mogli da je pratimo samo sa naših smart uređaja, ova revija je bila predstava koja je u ovaj statičan period, unela novi život.

Posle dizajnerske godine u kojoj se većina modne industrije okrenula trenerkama i ostaloj “udobnoj odeći”, ova kolekcija najavljuje povratak u ekstravagantno. I samim tim nam donosi nadu da ćemo u nekom boljem sutra, imati gde da je nosimo.  U doba kada se ništa ne pomera, ovaj brend je želeo da se pozabavi kretanjem. Inače jednostavne haljine A kroja iz 60-ih ovoga puta su služile kao platno za umetnost koju nam je donela saradnja sa Forsenettijem.

U nastavku teksta, sa revije vam donosimo 5 stvari koje morate da znate o njihovoj novoj kolekciji.

1. Putovanje kroz vreme

Ideja putovanja, koja je suštinski upletena u DNK ove modne kuće, u ovoj kolekciji je predstavljena kao putovanje kroz vreme. Želeli su da nas povedu sa njima na mentalni Road Trip u zlatno doba i prosvetiteljstvo, kao i epohe koje su iskovale i oblikovale suštinu civilizacije. Grčka i rimska Antika su u predstavljeni kao vrhunac estetike – i to sa dobrim razlogom.

The post 5 stvari koje morate znati o novoj kolekciji Louis Vuittona appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Click to access the login or register cheese
Currency
RSD Serbian dinar
EUR Euro
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO