Sjajne stvari koje se dešavaju kad dozvolite sebi da budete “šašavi”

Sjajne stvari koje se dešavaju kad dozvolite sebi da budete “šašavi”

Ko je taj ko postavlja pravila, koja treba da upravljaju vašim životom? Ako se do sada niste pobunili protiv konvencija i ograničavajućih pravila koja određuju šta je normalno i poželjno, a šta šašavo, uvrnuto i neprihvatljivo, vreme je da to učinite. To ne znači da treba da idete okolo, glumite budalu i činite da svima bude neprijatno, već da treba sebi da dozvolite da budete baš onoliko šašavi, otkačeni i van šablona, koliko to stvarno jeste i da sve svoje akcije treba da sprovodite u tom kontekstu. Kada uvedete tu vrstu slobode u svoj život, dešavaju se sjajne stvari. 

Pronalazite prave ljude 

Počinjete da prepoznajete oko sebe one koje ranije ne biste ni primetili, jer su prolazili ispod vašeg radara za primerenost i prihvatljivost. Oni koje bi vaš unutrašnji sudija opisao kao autsajdere, čudake, mračnjake, samotnjake – i odbacio svaku mogućnost da sa njima imate nešto zajedničko i da ih želite za prijatelje – u stvari su vrlo zanimljivi i puni unutrašnjeg bogatstva. Oni vam neće povlađivati, već će vas izazivati, da izrazite sebe autentično, da angažujete svoj um i svoja osećanja, da se pokrenete i posegnete za onim što jeste i što možete da budete. 

Vaša posebnost privlači posebne 

Svi stvarno zanimljivi su nekako čudni. Ali, čudno je dobro, vrlo je blisko čudu – život je čudo, život je čudan. I vi ste čudni. I ispada da su svi nekako čudni, i da svako u sebi ima nešto zanimljivo, neki deo čuda života, samo zbog toga što postoji, što je živ. Kada usvojite ovu perspektivu čuđenja – a to je posmatranje života iz dečije perspektive, postaće vam jako zabavno. Otkrićete obilje čudesa u svakodnevici, otkrićete da ste neobični i posebni i da su to skoro svi oko vas. One posebne, koji su na vašoj talasnoj dužini, privlačićete kao magnet. Sretaćete posebne ljude, koji izražavaju svoju posebnost na sasvim poseban način, koji će vas inspirisati i radovati. 

Lakše će vam ići ljubav prema sebi 

Prihvatanje i praktikovanje bezazlenih oblika sopstvene uvrnutosti, olakšaće vam ljubav prema sebi. Jer, ona nije laka i nije dovoljno da shvatite da treba da volite sebe, niti da otkrijete kako to da činite. Morate stalno voleti sebe, a što se više razvijate, biće više toga što ćete u sebi otkriti i što ćete morati da prihvatite, razumete i zavolite. Malo šašavosti će vam pomoći da sebe ne shvatate tako smrtno ozbiljno, da se sebi podsmehnete, da sebi budte simpatični, da oprostite sebi gluposti i promašaje i da više volite sebe, sa svim svojim manama. 

The post Sjajne stvari koje se dešavaju kad dozvolite sebi da budete “šašavi” appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Click to access the login or register cheese
Currency
RSD Serbian dinar
EUR Euro
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO