Obucite se kao glamurozna retro diva, uz savete modne urednice Anne Rose Vitiello

Obucite se kao glamurozna retro diva, uz savete modne urednice Anne Rose Vitiello

Da li se i vi sećate čuvenih manekenki i diva iz 80-ih i ranih 90-ih godina, koje su krasile naslovnice svih modnih magazina i koje su bile stilska inspiracija naših majki? Iz nekog razloga, meni je njihov glamurozni stil uvek u mislima, ta sofisticirana elegantnost, stav i energija boss žena kojom su jednostavno zračile. Zato, ako i vi želite da otkrijete u čemu je bila tajna ovih jedinstvenih retro diva, pođite na malo stilsko putovanje sa nama i bivšom modnom urednicom britanskog izdanja magazina Harper’s Bazaar – Annom Rose Vitiellom, koja je pravo savremeno oličenje ovog starog glamura. Kroz njene stilske kombinacije i ključne odevne komade razumećete kako i vi možete izneti taj jedinstveni look sa naslovnica magazina iz 90-ih godina, koji se definitivno vraća u modu u 2021. godini.

Retro diva prepoznaje se po detaljima

Razume se, ne možete biti glamurozna diva i biti modni minimalista. Ako želite da pokažete svoj jedinstveni, retro stil – to ćete najbolje uraditi efektim modnim detaljima, koji će iskazati vašu sofisticiranu stranu. Dakle, u svom garderoberu morate imati (barem jednu) šubaru, i jedne crne, duge kožne rukavice. Naravno, naočare za sunce su nezaobilazne, a moraju biti mačkaste ili sa efektnim širokim ramom ili pak zlatnim detaljima. Zapravo, najbolje je da potražite prave stare naočare iz nekog od vintage shopova. Naravno, kaiš sa velikom kopčom, jer ćete često naglašavati struk, i što efektiniji zlatni nakit su veliki plus.

Marama oko glave nije samo za naše bake

Naravno, još jedan modni detalj koji kao retro diva morate imati je marama sa neobičnom šarom, koja po mogućstvu može biti brendirana i sa dezenom karakterističnim za modnu kuću koju predstavlja – i koju ćete nositi na proleće, pri vožnjama u otvorenim automobilima, odlascima na kafu ili čak na odlazak na plažu. Marama ukombinovana sa oversize naočarima za sunce je takođe savršena kombinacija.

Bunda je apsolutni must have

Svaka diva na ovom svetu mora imati bundu. To je jednostavno zakon prirode koji se mora ispoštovati. Vaša bunda ne mora biti od prirodnog krzna ukoliko niste pristalica njegovog nošenja, ali mora biti topla, velika i pre svega – efektna. Kada se pojavite u bundi, sa kožnim rukavicama i u cipelama na štiklu, garantujemo vam da će se svi za vama okrenuti.

Čak i skijanje može biti glamurozno

I ne zaboravite, sportske aktivnosti vas ne smeju sprečiti u tome da izgledate elegantno! Kao što i same možete videti, retro jednobojni trešnja-crveni skafander uklopljen sa belom maramom i trakom za kosu može izgledati veoma sofisticirano, iako ste se vi zapravo samo spremile za skijanje. Dakle, pri izboru sportskih autfita obratite pažnju na siluetu i ne libite se da dodate atraktivne modne detalje.

The post Obucite se kao glamurozna retro diva, uz savete modne urednice Anne Rose Vitiello appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
RSD Српски динар
EUR Еуро