Ova priča je dokaz da je žensko partnerstvo i prijateljstvo moguće! #MyStoryMatters

Ova priča je dokaz da je žensko partnerstvo i prijateljstvo moguće! #MyStoryMatters

Postoji stereotip o tome kako poslovni odnosi komplikuju prijateljstvo, ili obrnuto, ali naša priča je van okvira situacija i odnosa koje stvaraju stereotipe. To je priča o pomeranju granica. 

Na početku smo bile samo devojke, pune energije, životne radosti i snova, koji su bili zajednički. Želele smo nešto više, nešto svoje, novo i prepoznatljivo i stvorile smo WANNABE brend, koji je u početku bio samo onlajn magazin o modi, nezi i lepoti, kao i o celokupnom životnom stilu. 

Možda bismo mogle da se uklopimo u frazu “stvorile smo nešto ni iz čega”, ali to nije sasvim tačno, osim u delu koji se tiče finansijskog ulaganja u sam početak. To “ništa” bio je virtuelni prostor koji je beskrajan, kao i naša vizija kako da osvojimo deo tog prostora, da ga uobličimo, damo mu ime i negujemo ga, kako bi rastao i razvijao se. Možda smo bile dovoljno hrabre da sledimo svoj san i dovoljno slobodne da rizikujemo, da se oprobamo.

A svakako smo bile više nego dovoljno prijateljice da na svakom delu tog puta, od prvog koraka do danas, hodamo rame uz rame, uz neprekidnu podršku, kreativnu razmenu i beskrajno poverenje. Imati za poslovnog partnera prijateljicu kojoj veruješ kao što veruješ sebi i koja veruje u tebe i podstiče te u trenucima kad počneš da sumnjaš u sebe, neprocenjivo je. 

Naš nekada mali onlajn magazin, počeo je pozivajući one koji žele da pišu o modi, o stilovima života, o ljubavi i međuljudskim odnosima – svemu onom što bi i sami rado čitali na nekoj stranici – nudeći zauzvrat mogućnost afirmacije i prostor u kome bi se izrazili i dospeli do čitalaca. Mogućnost da rastu i razvijaju se zajedno sa nama. 

Desetak godina kasnije, kada se osvrnemo na taj početak, ne možemo da kažemo da ni u snu nismo mogle da zamislimo dokle ćemo dospeti. Ali možemo da kažemo da je realnost prevazišla naše snove i da ih i dalje prevazilazi. Danas je to trka u kojoj nastojimo da budemo makar jedan korak ispred onog što postojeći poslovi zahtevaju i diktiraju, i u koju ulažemo svu svoju snagu i iskustvo koje smo u međuvremenu stekle. 

Nina i Nadja WANNABE 1024x819 Ova priča je dokaz da je žensko partnerstvo i prijateljstvo moguće! #MyStoryMatters

Počelo je kao igra, a sada je to veoma ozbiljna igra. Više nismo samo Nađa i Nina, prijateljice i poslovne partnerke. Mnogo smo porasle, zajedno sa svojim brendom. A porasle su i razvile se i ambicije, vizije, projekti i odgovornosti. U jednom trenutku, pojavila se potreba da virtuelnim prostorom upravljamo iz realnog prostora, iz kancelarije, sa ljudima koji će se baviti raznim aspektima rasta i razvoja magazina. Razvio se i naš digitalni kreativni studio WANNABE MEDIA, koji okuplja najtalentovanije kreativce na našem tržištu. Profesionalni napredak i sve veći pritisak odgovornosti, pre svega prema uspehu koji postižemo, prema održavanju i podizanju nivoa onoga što smo pokrenule i što se i dalje kreće, zahtevajući od nas sve više snage, energije, napora i odgovornosti, pratio je naš lični rast i razvoj, sazrevanje i preuzimanje odgovornosti za ostvarivanje u svim životnim aspektima. 

Zasnovale smo porodice, postale smo mame i otkrile nov izvor ranjivosti, potrebe za podrškom u razvoju, nov izvor životne ispunjenosti, ljubavi i odgovornosti. Naš profesionalni i lični rast i razvoj prepliće  se i prožima, a životni tempo se ubrzava. 

Nije nam lako, uopšte. I dalje idemo u korak, rame uz rame, rušeći stereotipe. Žene nisu zmajevi i potrebna im je sva pomoć, sva ljubav i razumevanje koje mogu dobiti, u porodici, u prijateljstvu, u kolegijalnosti i saradnji. Često se suočavamo sa predrasudama i stereotipima sveta koji je i dalje pretežno patrijarhalno ustrojen, a čija je najžalosnija posledica nedostatak razumevanja i saradnje među ženama koje bi trebalo da znaju bolje, da razumeju dublje i da jedne drugima pruže svu moguću pomoć. 

Od sveg srca želimo da naša priča postane uobičajena ženska priča, a ne izuzetak koji pomera granice. Želimo da ženska kreativnost, životvornost, snaga i energija ukinu granice, najpre one koje same sebi namećemo. Mi stvaramo, negujemo, čuvamo, unapređujemo. Mi brinemo o svemu što raste i razvija se i nama je stalo. 

 

The post Ova priča je dokaz da je žensko partnerstvo i prijateljstvo moguće! #MyStoryMatters appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Click to access the login or register cheese
Currency
RSD Српски динар
EUR Еуро
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
Ово Веб Место Је Заштићено Од Стране
ShieldPRO