Saznanja o ljubavi koja nemate onda kad su vam potrebna

Saznanja o ljubavi koja nemate onda kad su vam potrebna

Neke bitne istine saznajete jedino retroaktivno – kad sakupite dovoljno bolnog iskustva i steknete nešto mudrosti. Nemate ih onda kada bi vam pomogla da postupite bolje, donesete pametnije odluke, poštedite sebe bola. Ali, da ste propustili sve te gorke lekcije, ne biste ništa važno ni naučili. Takođe, nečija tuđa saznanja ne možete integrisati u svoje iskustvo, dok ih ne proživite. Pa, ove istine su samo ponuđeno ogledalo u kome ćete možda jasnije videti ono što već osećate i znate – u tom smislu, mogu biti korisne. 

Ne pretpostavljajte da neko zna šta osećate

Ne uzimajte partnera zdravo za gotovo. Čak i kad se dobro poznajete, ni on, ni vi ne čitate misli. Uhodani odnosi često utonu u obrasce, a onda se možete iznenaditi, kad shvatite da nečim povređujete partnera, ili se on može zaprepastiti što se vi osećate zanemareno. Morate reći šta osećate i morate svom partneru dnevno pružati potvrdu o tome da ga cenite i volite. Vrednujte sitnice, izrazite zahvalnost, koristite jezik ljubavi koji partner razume i budite vrlo govorljivi na tom jeziku. 

Ponekad je izbor biti srećan ili biti u pravu 

Nezgodan je to izbor. Ali, morate ga nekako napraviti. Ako to što ste u pravu, nešto konstruktivno i vitalno menja, onda se postarajte da se vaše pravo osvedoči, prihvati i primeni. Međutim, ako to što ste u pravu ništa ne menja, ostavite se prava i odaberite sreću. Možete biti srećni, a da partner ne zna ništa o tome da ste vi u pravu, a ne on. Takođe, možete oboje biti srećni, odustajući od toga da bilo ko u bilo čemu dokazuje da je u pravu. Naspram sreće, nebitno je ko je u pravu. 

Bolje je da budete sami nego da imate nekog samo zato da niste sami

Pa, to ste možda već iskusili i zaključili. Koristiti nekog kao štit protiv samoće, grejač za krevet u hladnim noćima, prosto nije fer. Ta osoba zaslužuje da bude srećna i voljena, kao što i vi zaslužujete da volite nekog koliko i on vas. Oboje zaslužujete više. Odbacite strah od samoće, zarad sreće i ljubavi. Uostalom, to što imate nekog, uopšte vas ne štiti od osećanja usamljenosti, ako ta osoba nije zaista vaš par, vaš partner. 

Volite nekog takvog kakav je, a ne ono što vidite u njemu

Svako ima potencijal, koji možete prepoznati i koji vas može zagrejati. Ali, mnogo ljudi nikada ne ostvari ni deo svog potencijala. Zato volite nekog ko je već krenuo da se ostvaruje, ko je svoj, na svom putu, ko je zadovoljan sobom i svojim životom. Tako nećete stalno očekivati da se promeni i postane ono što vi vidite da može da bude i nećete biti frustrirani i razočarani. 

Druga osoba nema moć da vas usreći 

Samo vi imate tu moć. Vi birate svoju sreću. Ako niste zadovoljni sobom i srećni sami sa sobom, ljubav druge osobe to neće popraviti. Naprosto nećete moći da je primite i bićete još turobniji i nezadovoljniji. 

Ne možete naterati nekog da vas voli 

Koliko god se trudili da nekome doprete do srca, to neće promeniti stvari. Ili ćete izazvati još veći otpor i inat, ili ćete izazvati strah i odbojnost i druga osoba će se osećati progonjenom. Volite sebe. To vam je glavni zadatak i jedini lek protiv promašenih emotivnih investicija. 

The post Saznanja o ljubavi koja nemate onda kad su vam potrebna appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро