Farmaceut nam otkriva: Ovo su 3 najčešće dileme žena koje ne žele invazivne procedure na koži lica

Farmaceut nam otkriva: Ovo su 3 najčešće dileme žena koje ne žele invazivne procedure na koži lica

Iako sam bila prilično svesna neminovnosti procesa starenja, nisam to istinski prihvatala sve do trenutka kada sam na svojoj koži primetila prve znakove starenja. Najčešće se to dešava nakon 30-e godine, kada sam i odlučila da u svoju dnevnu negu uključim pažljivo odabrane proizvode sa anti-age efektom. U tom trenutku javile su mi se i određene dileme i potrudila sam se da bolje razumem sve te faktore koji su uticali na moju kožu, pored naravno genetike i godina.

Moram da priznam nisam bila baš najbolji “đak” u svojim dvadesetim i da sam prekršila praktično sve što nije trebalo, zato sada – posle 30-e godine pokušavam da sprečim dalji proces starenja, ali i da popravim sve što se popraviti može.

U cilju da popravim svoje “ocene” iz mladosti i da razjasnim i svoje i vaše nedoumice, konsultovala sam stručno lice, farmaceuta, mr. ph. Miloša Krstića, čiji će odgovori na tri ključna pitanja, sigurno pomoći i vama.

VICHY PHOTOS 1 Farmaceut nam otkriva: Ovo su 3 najčešće dileme žena koje ne žele invazivne procedure na koži lica

WANNABE MAGAZINE: Kako na svojoj koži prepoznati potrebu za hijaluronskom kiselinom?

mr.ph. Miloš Krstić: Hijaluronska kiselina je jedinstvena, pre svega jer je sposobna da zadržava ogromnu količinu vode u ćelijama. Već od 25. godine se smanjuje prisustvo hijalurona u koži. Današnjica nas “primorava” da živimo brzo, kvalitet vazduha je lošiji, a kada na to dodamo i neredovnu ili nezdravu ishranu kojoj svi bar ponekad pribegavamo ili neke loše navike kao što je pušenje i stres onda će se negativni efekti na koži još brže ispoljiti. Neki od znakova gubitka hijaluronske kiseline su pojava tankih linija i borica na koži lica, umoran izgled kože, gubitak sveže boje, elastičnosti, pojavljuje se crvenilo, pigmentne fleke… Zato je vrlo bitno da se sa negom kože krene već od 20. godine da bismo prevenirali sve te negativne efekte koje spoljašnji uticaji tzv. uticaj ekspozoma može da uradi našoj koži. Takođe je vrlo bitno koristiti klinički dokazane proizvode sa kvalitetnim sastojcima, jer ćemo tako uspeti da postignemo najbolje rezultate.

WANNABE MAGAZINE: Da li se serumi smeju stavljati na područje oko očiju?

mr.ph. Miloš Krstić: Serumi sadrže aktivne sastojke u visokim koncentracijama, pa se izbegava njihova primena na osetljivo područje oko očiju. Koža oko očiju je vrlo tanka. Često je pogođena dehidratacijom i suvoćom, i upravo nam koža oko očiju prva otkriva umor i znakove starenja. Postoje serumi koji su oftalmološki testirani i imaju minimalističke formule što znači da su kod tih proizvodima izbegnuti sastojci i formulacije koji mogu imati bilo kakav negativan efekat – takav je Liftactiv H.A. Epidermic filler. Sadrži čistu hijaluronsku kiselinu koja će popuniti sitne bore i intenzivno hidrirati kožu; aktivan vitamin C koji će dati svežinu i čuvati nas od slobodnih radikala. Svakako bi bilo poželjno posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom pre primene, pogotovo ako sam korisnik zna da često ima neželjene reakcije pri primeni određrnih proizvoda.

VICHY PHOTOS 2 Farmaceut nam otkriva: Ovo su 3 najčešće dileme žena koje ne žele invazivne procedure na koži lica

WANNABE MAGAZINE: Da li je nakon seruma potrebno nanositi kremu?

mr.ph. Miloš Krstić: Kada biramo anti-age proizvod, imamo određena očekivanja. U tom slučaju je izuzetno važna dnevna rutina – od čišćenja lica, preko seruma do kreme koji u kombinaciji daju vrhunske rezultate. Serumi će, zahvaljujući svojoj izuzetno laganoj teksturi, prodirati u dublje slojeve kože, brzo se upijati i dati veoma prijatan osećaj na koži. Za potpunu negu i brže vidljive rezultate je potrebno nakon seruma naneti kremu koja će zadržavati vlagu i aktivne sastojke koje smo uneli serumom, a dodatno će negovati kožu i činiti da nam koža bude mekana, svilenkasta i zdrava.

VICHY PHOTOS 6 Farmaceut nam otkriva: Ovo su 3 najčešće dileme žena koje ne žele invazivne procedure na koži lica

Sledeći savete farmaceuta Krstića odlučila sam da preispitam svoju negu, kao i da proverim kakve rezultate daje Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler.

Ovo bih volela da sam znala pre 30-e godine 

Uticaj ekspozoma – faktori koji utiču na starenje i izgled naše kože mogu biti spoljašnji, poput zagađenog ili suvog vazduha, prevelike izloženosti suncu, ekstremne temperature, ali i unutrašnji koji su posledica naših navika – stila života, pušenja, nedostatka fizičke aktivnosti i konstantne izloženosti stresu.

Prirodni gubitak hijaluronske kiseline iz epidermisa nakon 30-e godine je saznanje do koga su VICHY Laboratorije došle nakon temeljnih dugogodišnjih istraživanja o uticaju ekspozoma na kožu. Taj gubitak hijaluronske kiseline se ne može nikako prirodno nadoknaditi, a prve bore se javljaju upravo kao posledica ovog nedostatka. VICHY je zato kreirao proizvod za anti-age negu, koji je inspirisan tretmanima hijaluronskih filera – Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler. Ovaj serum nadoknađuje 100% dnevnog gubitka hijaluronske kiseline iz epidermisa.

Više o Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler-u

Invazivne procedure nisu nešto na šta bih se odlučila i zato mi je jako bitno da znam da pravi rezultat mogu da dobijem redovnom i pravilnom upotrebom proizvoda za negu kao što je ovaj serum. Sastav proizvoda je od suštinske važnosti za njegov efekat, a Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler u sebi sadrži 1% hijaluronske kiseline niske molekularne mase, koja je odgovorna za smanjenje bora i tankih linija, zatim 0.5% hijaluronske kiseline visoke molekularne mase, koja vraća punoću na površini kože. Filler sadrži i Vichy vulkansku vodu za jačanje prirodne barijere kože, kao i vitamin CG i PEPTID, koji će zaštiti vašu kožu od prvih znakova starenja.

VICHY PHOTOS 3 Farmaceut nam otkriva: Ovo su 3 najčešće dileme žena koje ne žele invazivne procedure na koži lica

Koji su konkretni rezultati redovnog korišćenja seruma?

Pored sastava, druga jako bitna stvar jesu – rezultati. Istraživanja su pokazala da ukoliko se Vichy serum aktivno i pravilno koristi nakon 6 nedelja bore se smanjuju za 47%, dok se tanke linije smanjuju za čak 60%.  Odlučila sam da to i proverim iz prve ruke i moj utisak je mi je koža lica hidrirana, punija i jedrog izgleda.

VICHY PHOTOS 4 1 Farmaceut nam otkriva: Ovo su 3 najčešće dileme žena koje ne žele invazivne procedure na koži lica

Kako se koristi serum i da li smeju svi da ga koriste?

Ako pride imate i osetljivu kožu kao što je moja, znate da je izbor bezbednog proizvoda za negu dodatni izazov. Zbog sigurne formule koja je karakteristična za Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler, mogu ga koristiti osobe sa svim tipovima kože, pa čak i sa osetljivom kožom. Serum je hipoalergen, dermatološki i oftamološki testiran, tekstura je tečna i lagana, bez mirisa i alkohola.

Biti srećan i zadovoljan sopstvenim izgledom je osećaj koji polazi od nas samih. Suština je da uživamo u svakom trenutku, svakoj promeni koju primećujemo na nama i unutar nas, da radimo na sebi i da budemo zadovoljni a ne previše strogi prema sebi. Kada se pogledam svakog jutra u ogledalo i zadovoljna sam onim što vidim, znam da sam to postigla i sa sigurnošću mogu da kažem da sam srećna žena i radujem se svemu što tek dolazi!

Za VICHY novitete i savete posetite web sajt www.vichy.rs, kao i Facebook stranicu i Instagram profil.

Jelena

The post Farmaceut nam otkriva: Ovo su 3 najčešće dileme žena koje ne žele invazivne procedure na koži lica appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро