Ovo su razlozi zbog kojih vam kosa opada ili se stanjuje – i evo kako da ih se rešite

Ovo su razlozi zbog kojih vam kosa opada ili se stanjuje – i evo kako da ih se rešite

Jedno je jasno, mnoge žene priželjkuju dugu i bujnu kosu koja će simbolizovati njihovu senzualnost. Naravno, kosa nije jedini imperativ ženstvenosti, ali razumljivo je da joj može doprineti – ali nažalost, u današnje vreme mnoge žene se bore sa intenzivnim opadanjem kose koje u njima izaziva veliku nesigurnost. Razlozi opadanja kose mogu biti različiti i individualni, pored toga što mogu biti genetski, a mi vam u nastavku teksta otkrivamo one najčešće, kako biste ih prepoznali i otklonili iz svog života. Efekti možda neće stići odmah po vašoj promeni ovih stavki iz nastavka teksta, ali budite uporni i vremenom ćete ih garantovano primetiti. One su možda čak i jednostavnije nego što ste mislili.

Stres

U savremenom dobu, nažalost, svi smo veoma često izloženi potencijalno stresnim situacijama. Brinemo se oko posla, oko novca, oko globalne pandemije koja je zahvatila ceo svet, brinemo za svoje zdravlje i zdravlje naših najbližih, brinemo o velikim stvarima i o svakodnevnim sitnicama, koje nas čine osetljivim. I da, nažalost, hronični stres će uticati na vaš gubitak kose. Ovaj proces naziva se Telogen Effluvium, i podrazumeva to da nakon stresne situacije folikuli vaše kose prerano prestanu da rastu i uđu u fazu mirovanja, poznatiju i kao telogen, a zatim nakon otprilike tri meseca, vaša kosa iz stanja mirovanja prelazi u opadanje. Ipak, dobre vesti su da, iako ovo ne možete da sprečite, problem nije trajan. Oko četiri meseca nakon stresne situacije ili perioda stresa koji ste imali proces gubitka kose će prestati da se dešava, a vaša kosa će nastaviti ponovo da raste.

Iznenadni gubitak kilograma ili nova dijeta

Vaše telo je naviknuto na određenu količinu nutrienata koje ste u njega unosili – i onda kada naglo prekinete da ih unosite, vaš organizam na to može reagovati između ostalog i opadanjem kose. U suštini, u “ishrani” kose ključni su proteini, te ako vaša nova ishrana ne uključuje dovoljno proteina, vreme je da u nju unesete promene. Proteine možete unositi putem obroka ili suplemenata, i verujte nam – kada proverite svoj plan ishrane shvatićete da zapravo unosite mnogo manji broj proteina u organizam nego što ste možda mislili.

The post Ovo su razlozi zbog kojih vam kosa opada ili se stanjuje – i evo kako da ih se rešite appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.