Aktivnosti kojima ćete zameniti osećaj koji u vama izaziva putovanje

Aktivnosti kojima ćete zameniti osećaj koji u vama izaziva putovanje

Da li ste i vi pravi avanturista, koji uživa u putovanjima i ne može da dočeka da stupi na neki novi kontinent, u novu državu, da proba novu hranu i upozna nove ljude? Verujte nam, i mi smo. Za sve nas koji smo puni želje da osetimo energiju nepoznatih prostora koji kao da samo čekaju na nas, ovaj period je naročito težak. Naravno, odgovorni smo i svesni činjenice da putovanje nije opcija – ali to ne znači da ne možemo malo da tugujemo za nepoznatim morima i iskustvima koja nećemo (barem još neko vreme) doživeti. U svakom slučaju, ako patite za propuštenim putovanjima, u nastavku teksta vam predlažemo nekoliko zanimljivih aktivnosti koji vam barem malo mogu zameniti onaj osećaj koji bi u vama izazvao odlazak na novu destinaciju. Znamo, nije to to – ali, svakako je bolje nego da ne učinite baš ništa.

Razmislite – da li ste zapravo istražili grad u kojem živite?

Mnogi od nas obišli su različite destinacije, ali zapravo se nikada nisu posvetili istraživanju sopstvene države ili grada u kojem žive. I verujte nam, to je velika šteta. Naravno, u gradu u kojem ste odrasli imate svoje rutine i dosta ga u okviru tih rutina dobro poznajete – ali, šta je sa svim onim drugim delovima koje ne obilazite tako često? Sigurni smo da se vrlo lako možete osetiti kao turista u sopstvenom gradu samo ako malo izađete iz svoje zone komfora, i prošetate se nekim krajem u koji ne zalazite često – ali sa mišlju kako ćete upiti sve senzacije oko sebe. Kada počnete iskreno i otvoreno da posmatrate grad oko sebe sa punom pažnjom i širom otvorenih očiju, primetićete mnoge divne detalje koji su vam do sada promicali.

Posetite virtuelne izložbe

Srećom, živimo u digitalnom dobu i mnoge stvari jednostavno su nam dostupne online. Naravno, posetiti virtuelnu izložbu nije u potpunosti isto kao da smo zapravo tamo, ali svakako je fascinantan doživljaj i nova senzacija. Naše oči putuju, dok mi jednostavno sedimo na stolici u svojoj sobi, ili možda lokalnom kafiću. Virtuelne izložbe sjajna su opcija i za one koji nažalost i kada nije u toku globalna pandemija nemaju mogućnosti da odu daleko, i zato budite zahvalni što postoji prilika u kojoj ćete videti neka fenomenalna umetnička dela iz topline svog doma.

The post Aktivnosti kojima ćete zameniti osećaj koji u vama izaziva putovanje appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Click to access the login or register cheese
Currency
RSD Српски динар
EUR Еуро
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
Ово Веб Место Је Заштићено Од Стране
ShieldPRO