Kako da se “iščupate” kad upadnete u rutinu

Kako da se “iščupate” kad upadnete u rutinu

Rutina je neophodna – ona je deo strukture vašeg života i postoji mnogo stvari koje morate na isti način činiti svakog dana. Počev od ustajanja i jutarnje rutine, preko procedura koje pratite na poslu, do svih ostalih navika kojima se prepuštate kada se odmarate – ogroman deo vaše svakodnevice je rutina. I tako proleću dani, nedelje i meseci i vi se u nekom trenutku osećate kao da ste zarobljeni na ringišpilu – život se vrti u krug, uvek na isti način. Želite promenu, želite avanturu, čak priželjkujete da se bilo šta desi, makar i nešto ružno, samo da izađete iz rutine. Vođeni ovim motivom, možete se svađati sa bližnjima, izazivati scene i drame, bez pravih razloga i bez svesti zašto to radite – da biste uneli malo promene i uzbuđenja u svakodnevicu. Možda ne možete prekinuti ili značajno promeniti rutinu, bar ne u bilo kom trenutku, ali možete biti svesni i svesno sprovoditi svakodnevne navike i obavljati svakodnevne zadatke. Za to vreme, sebe možete osnažiti, ako ove stvari držite na umu.

Ono što danas radite, utiče na vašu budućnost. Ne znate u kom trenutku će se taj uticaj očitovati i dati vam fidbek, ali to je istina – radite najbolje što možete, budite produktivni i posvećeni i to će sigurno vredeti. Nagrade stižu. Ponekad su potrebne godine, ponekad je potrebno da promenite svoju perspektivu, da otvorite um i oslobodite se unutrašnjeg pritiska, a tada vam rutina ne pada teško, to je samo najpraktičniji oproban način na koji organizujete svoju svakodnevicu. 

Možete uneti neke promene u svoju rutinu

Možda ne možete da ne odete na posao, jer niste raspoloženi i danas bi se baš celog dana samo zabavljali, ili lenstvovali. Ali, možete posle posla raditi nešto aktivno i zabavno, ili lenstovati – ne morate čekati vikend da bi se osećali opušteno. Obično pomisao na to da vas i sutra čeka isto, da je radna nedelja tek počela, da morate da legnete na vreme, da biste se naspavali i izdržali dan, stvara napetost koju sebi dozvoljavate da otpustite samo vikendom, ali to je subjektivno i na to možete da utičete. Nema potrebe da održavate “radni naboj” svakog dana po ceo dan, u večernjim časovima možete da se opustite, kao da je mesec dana odmora pred vama. 

Dosada nije uvek loša 

Možda vam se čini da bi trebalo da živite uzbudljivije, da vam se ništa ne dešava i da stagnirate, jer gledate oko sebe i vidite neke ljude koji su daleko aktivniji, stalno negde idu i učestvuju u nekim organizacijama. Nemojte ocenjivate tuđe živote prema njihovim objavama na društvenim mrežama, jer to je samo površina, slika koju oni žele da prikažu drugima. Takođe, naučite da cenite periode života bez drame i bitnih događanja, jer to znači da ste stabilni, da treba da utvrdite i osnažite tu stabilnost, pošto će vam trebati. Uvek zatreba. To je dinamika života. I zato, ako imate taj luksuz da vam je malo dosadno, pomislite koliko ste povlašćeni i uživajte u tome. Ništa vas ne remeti, niko vam ne lomi srce, ni zbog koga se ne brinete, ništa vas ne boli – divno. Potrajaće vam neko vreme. A kad dođu naporni i turbulentni periodi, setićete se kako ste priželjkivali da vam se nešto dogodi. 

The post Kako da se “iščupate” kad upadnete u rutinu appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро