Док је више хиљада пацијената у болницама, ситуација је и даље за опрез

Док је више хиљада пацијената у болницама, ситуација је и даље за опрез

БЕОГРАД, 12. јануара (Танјуг) – Док је више хиљада оболелих од короне на болничком лечењу, а више стотина пацијената на респираторима, ситуација је и даље за велики опрез, упозорио је данас директор Инфективне клинике КЦС др Горан Стевановић.

Он је рекао да је број прегледа претходне и ноћи пре тога већи него празничних дана, јер грађани углавном празницима и викендом избегавају одлазак код лекара, па отуда и пад у броју прегледа на пријемно-тријажним местима за празнике, од 31. децембра до 8. јануара.

“Тада су долазили само изузетно болесни, који нису могли да остану код куће, али претходна два до три дана, тај број расте”, рекао је Стевановић новинарима после састанка директора ковид болница са министром здравља.

Додао је да бројке сваки дан осцилирају, али и истакао да укупан број хоспитализованих, који је већи од 5.000, говори у прилог великог оптерећења система, и потребе да сви и даље будемо одговорни.

Стевановић је навео и да су интензивне неге врло оптерећене, капацитети су изузетно напрегнути, али места има за све којима то буде потребно.

“Док је број оболелих на болничком лечењу више хиљада, а пар стотина болесника на интензивним негама, ситуација је за велики опрез и заједничку одговорност”, рекао је Стевановић

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро