Лончар: Избегавајте контакте у наредних пет до седам дана

Лончар: Избегавајте контакте у наредних пет до седам дана

БЕОГРАД, 6. марта (Танјуг) – Прекинимо контакте који не морају да се десе у наредних пет до седам дана да бисмо добили резултате и да помогнено здравственијм радницима, апеловао је вечерас министар здравља Златибор Лончар.

“Мислим да је једна ствар најбитнија када се повећа концентрација вируса, свуда да прекинемо контакт. Апелујем на све људе, немојте да чекате мере, прекините све контакте који не морају да се десе. То је једини начих. Да прекинемо контакте у наредних пет до седам дана, да добијемо резултат и да помогнено здравственијм радницима”, рекао је Лончар гостујући на РТС-у.

Позвао је грађане који су се вакцинисали да се не опуштају између две доже вакцине, него да буду дисциплиновани и чувају се.

Лончар је за понедељак најавио сасатанак са директорима болница у Србији и додао да ће током следеће недеље због повећања броја заражених неке од тих установа морати поново да се врате у ковид режим рада.

За четири месеца, од 1. новембра 2020. до петка 5. марта надлежни органи укупно су контролисали 339.708 објеката, а наплаћено је 133.990.000 динара казни, а само у петак је непалћено 3,7милиона динара од казни за непоштовање мера епидемијске заштите, сазнаје Тањуг у Министарству здравља.

Прецизира се да је у том периоду обављено 341.955 наџора, од чега су у 6.587 случаја утврђене неправилности у вези са противепидемијским мерама.

Издато је 611 решења за налагање мера, изречена 403 захтева судији за прекршаје и 210 забрана коришћења објеката и обављања делатности због непоштовања мера заштите од ковида 19, наводи Министарство.

Према дневном извештају Радне групе за координацију републичких инспекција и инспекција локалних сампоуправа, коначан пресек за 5. март за подручје 24 управна округа и Град Београд обављен је наџор у 3.072 објекта, и изречено 13 забрана коришћења објеката о обављања делатности, издато је 112 прекршајних налога и изречен новчане казне у износу од 3.695.000 динара, саопштило је Министарство здравља.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро