Zašto je ok ponekad pokazati svoju ranjivost

Zašto je ok ponekad pokazati svoju ranjivost

Preplavljeni ste pritiskom postignuća, takav je savremeni svet i tempo života. Od vas se očekuje da budete sve, možete sve, postižete sve – savremena žena je čvrsta, postojana, nesalomljiva, dostojanstvena. Morate biti nezavisna žena, puna samopouzdanja i spremna da u svakom trenutku prikaže i dokaže svoja postignuća. 

Razvijate ambiciju, usmereni ste ka uspehu, grizete kroz život i osećate se dobro. Identifikujete sebe sa profesionalnim uspehom i kad vas lični život izneveri, kad vas ljubav dovede u ponižavajuću situaciju i kad ste povređeni, imate za šta da se uhvatite. I držite se toga čvrsto. Stvarate siguran teren za sebe i što ste sigurniji i samopouzdaniji profesionalno, to se sve više zadržavate na tom terenu, sklanjajući se i bežeći od bliskih odnosa, koji nikada nisu dovoljno stabilni i sigurni. Vaš uspeh je najbolja osveta svakome i svemu što vas izdaje, povređuje i ponižava. 

Uvek možete da navučete kostim Superžene, da svima pokažete srednji prst i nastavite svoj proboj kroz oblake. 

Ali, ta maska čvrstine i nesalomivosti počinje da žulja, grebe, steže. Postaje neudobna i obavezujuća. Tera vas da se odvojite od svih i da budete sami, na nebu svog uspeha. Da se osećate usamljeno i čudno neuspešno. Kad skinete kostim i ostanete sami sa sobom, na kraju dana morate se suočiti sa tim da niste superheroina i da ne možete sve sami. Svakome je potrebna pomoć i podrška. Svako ima prava na ranjivost i slabost. Ne morate uvek i neprekidno biti čvrsti. Zapravo, morate ponekad biti skroz meki, da biste mogli da ostanete fluidni i postižete čvrstinu onda kada vam je potrebna, kao i da se vraćate mekoći, kada skinete sve kostime i sve maske i dozvolite sebi da budete ono što jeste. 

The post Zašto je ok ponekad pokazati svoju ranjivost appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Click to access the login or register cheese
Currency
RSD Serbian dinar
EUR Euro
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO