Tri jednostavne stvari koje možete da učinite za svoje mentalno zdravlje (koje nemaju veze sa terapijom)

Tri jednostavne stvari koje možete da učinite za svoje mentalno zdravlje (koje nemaju veze sa terapijom)

Očuvanje mentalnog zdravlja i ravnoteže, potreba je koju svako pre ili kasnije otkrije – mentalno zdravlje polako postaje prioritet u savremenom svetu, a svest o tome da je terapija svakome korisna i potrebna, polako ustupa mesto predrasudama o tome da samo “ludaci” idu kod terapeuta. 

Što je svet u kome živimo luđi, to je veća potreba da sačuvamo mentalnu ravnotežu, da se orijentišemo u odnosu na ono što je zdravo, vitalno i važno, da se odupremo opštem besmislu i da svoje živote živimo što možemo bolje, iskrenije i ispunjenije. Briga o sebi, samoljubav, opraštanje, prioriteti i granice, boravak u sadašnjem trenutku – sve su to načini da prevaziđemo ili izbegnemo anksioznost i depresiju, najčešće savremene bolesti čovečanstva. 

Ne želite da se anestezirate, ni lekovima, ni zloupotrebom opuštajućih supstanci, želite da budete čiste svesni, prisutni, svesni, sposobni da reagujete spontano, kao i da donosite promišljene odluke. Rešeni ste da za sebe učinite sve što možete – a sa malo discipline zasta možete učinti mnogo, čak i bez odlaska na terapiju. Ovo su tri ključne aktivnost, koje treba redovno da praktikujete, kako biste sačuvali mentalnu ravnotežu.

Meditacija 

Sva uputstva i saveti za bavljenje sobom, uključuju meditaciju. Osim što je krajnje popularna, kao oblik rada na sebi, meditacija je zaista vrlo efikasna. Ako osećate otpor prema tome, ili vam je nejasno šta tu uopšte treba da radite (kao da svi znaju šta je meditacija, osim vas), potražite na internetu neku meditaciju koja vam se dopada. Ima mnogo vođenih meditacija, ima mnogo meditativne muzike, koja emituje frekvencije usklađene sa vibriranjem vašeg energetskog polja, ima mnogo tehnika disanja koje možete primeniti sami. Sigurno možete da pronađete dvadesetak minuta dnevno (retko neka meditacija traje duže), za opuštanje i fokusiranje na sebe, svoje telo, svoje misli i osećanja. 

The post Tri jednostavne stvari koje možete da učinite za svoje mentalno zdravlje (koje nemaju veze sa terapijom) appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро