Pet nezaobilaznih španskih drama koje morate pogledati

Pet nezaobilaznih španskih drama koje morate pogledati

Doba Kasandre i Ljovisne je davno prošlo, ali ono što je ostalo je naša ljubav prema serijama i filmovima na španskom jeziku. Kako smo odrastali tako se i naše poimanje drame promenilo i umesto padanja niz stepenice, plakanja, zapleta u rodoslovu u kom je na kraju svako sebi majka, sad više uživamo uz neku dobru životnu priču. Još ako je ona na španskom, emocije su dublje, a reči još teže.

Svakako da je evropski humor mnogo prefinjeniji od američkog, a Španci su usavršili to da u skoro svaku dramu utkaju i dozu humora koji lako može da vam promakne ako ne pratite dovoljno pažljivo. Ovo su samo neki od filmova koji morate pogledati jer umeju da budu lekoviti, ali se prvo o indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Palme u snegu (Palmeras en la nieve)

Ovaj film nam dolazi od režisera fima Tri metra iznad neba, s tim da je ovo mnogo ozbiljniji poduhvat koji se bavi pitanjem društvenih struktura i oslikava komplikovan odnos između Španije i njihove tadašnje kolonije, Španske Gvineje. Film se vremenski prostire u dva pravca, u prošlosti sredinom dvadesetog veka, u vreme kolonizacije, i sadašnjosti, gde priča prati njihove potomke. Od pejzaža, preko dijaloga i kompleksne istorijske situacije protiv koje čak ni ljubav ne može do muzike, ovo je film tokom kojeg ni jednog jedinog trenutka nećete pogledati na sat.

Luda Huana (Juana La Loca)

Ovo je film koji za pozadinu ima život Huane I od Kastilje. Ona je bila ćerka Izabele od Kastilje, koja je dala brodove Kolumbu čija je ekspecija otkrila Ameriku. Bila je udata za Filipa Lepog i ovde imate priliku da otkrijete šta je to što je potrebno da vas kroz celu istoriju proglase i pamte kao “onu koja je bila luda”. Njeno ludilo dolazi iz njene ljubavi prema Filipu, zato su i Amerikanci preveli naslov ovog filma “Mad Love”. Kako se ljubav stapa sa ludilom i to na srednjovekovnom dvoru pogledajte u ovom fenomalnom filmu.

The post Pet nezaobilaznih španskih drama koje morate pogledati appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Click to access the login or register cheese
Currency
RSD Српски динар
EUR Еуро
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
Ово Веб Место Је Заштићено Од Стране
ShieldPRO