Kako izgleda 3D štampa u modi i na koji način možemo da je koristimo u svakodnevnom životu

Kako izgleda 3D štampa u modi i na koji način možemo da je koristimo u svakodnevnom životu

Zamislite da kasnite na bitan događaj i ne znate šta da obučete. Orman ste već prevrnuli naopačke, kombinacije prekombinovali, pregledali stvari čak i u korpi za prljav veš – ali i dalje razmatrate mogućnost da odustanete i legnete u krevet. Onda shvatite da jednostavno možete da uključite kompjuter, osmislite dizajn i haljinu koja vam se najviše dopadne odštampate!

Zvuči kao daleka budućnost u kojoj kola lete, vozovi idu brzinom od 1000 km na sat, a roboti su nam deo svakodnevnice, ali ta mogućnost nam je mnogo bliža nego što mislimo. Svakog dana 3D štampa u modi ima inovacije za koje smo do juče mislili da su moguće samo u filmovima, a modna industrija sve više uviđa benefite koje ova vrsta štampe može da im donese.

3D štampan nakit

Nedostatak fleksibilnih i udobnih materijala je trenutno jedino što nas sprečava da sebi štampamo odeću. Dok se razni inovatori sve više približavaju rešenju ovog problema, ono u čemu mi možemo da uživamo je štampa nakita. Možete sami da dizajnirate minđuše, ogrlicu ili prsten i gledate kako vaša ideja oživljava sloj po sloj. Ova tehnologija vam dozvoljava da dizajnirate apstraktne oblike koje možda u tradicionalnoj proizvodnji ne biste mogli. Možete takođe i ištampati kalupe, i onda po njima praviti nakit.

Prilagodljive torbe

Italijanski brendovi imaju čitavu kolekciju torbi koji su 3D štampane i samim tim vam dozvoljavaju da sami kreirate svoj print, tekst i boju. Kada izaberete model na sajtu, sistem vam dozvoljava da torbu prilagodite svom ukusu pre nego što je stavite u korpu.

Obuća

Sem što im 3D tehnologija omogućava da prave prototipe na brži i jeftiniji način, brendovi koji u svojim kolekcijama imaju obuću počeli su da putem ove tehnologije prave i uloške, koje pomoću svih informacija o sportistima, koje recimo adidas prikuplja već godinama, zaista čine prekretnicu u industriji sportske obuće. Ono čime ovakvi brendovi teže je zapravo mogućnost personalizacije obuće.

The post Kako izgleda 3D štampa u modi i na koji način možemo da je koristimo u svakodnevnom životu appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Click to access the login or register cheese
Currency
RSD Serbian dinar
EUR Euro
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO