Zasto je život je suviše kratak za oklevanje

Zasto je život je suviše kratak za oklevanje

Mudri ljudi koji su doživeli svesnu starost u kojoj su se opraštali od života, uglavnom su govorili da im nije žao ni zbog čega što su uradili i da im je jedino žao zbog stvari koje nisu uradili. Definitivno, život je suviše kratak za oklevanje, kad nešto želite. 

Izađite sami na ručak ili večeru u restoranu. Ponesite knjigu (telefon isključite), naručite omiljeno jelo, popijte čašu omiljenog pića, čitajte dok čekate da hrana stigne (ili dok jedete, ako to volite), posmatrajte ljude oko sebe. Prevaziđite osećanje da ste izloženi i da je nedolično da sedite sami i častite sebe. 

Budite goli u svom stanu, koliko god želite. Uopšte ne morate da se obučete, ako vam je toplo i prijatno. Osetite tu slobodu sopstvenog tela, koja je obično sputana. 

Naučite da kuvate, barem ono što volite da jedete, koliko god da ste nezavisni, savremeni i u fazonu poručivanja zdravih obroka. Odličan je osećaj spremati hranu s ljubavlju, samo za sebe, a onda je pojesti s ljubavlju, zadovoljni svojim umećem da se pobrinete za svoje potrebe i uživanje. 

Obojte jedan zid u neku ludu boju. U više ludih boja. Pišite i crtajte po njemu, ako ste to želeli da radite kad ste bili mali, ali vam nisu dozvoljavali. Ako vam se ne bude sviđalo, ili vam dosadi, uvek možete da prekrečite. 

Potražite stvari koje želite za svoj stan u oglasima, na Fejsbuk grupama, na mestima gde je sve jeftinije. Ne potcenjujte moć Univerzuma da vam nađe savršene fotelje po najmanjoj ceni. 

Pozovite roditelje, samo da biste im ispričali šta ste radili danas. Pozovite prijatelje koji žive daleko i retko sa njima kontaktirate. Ulepšajte nekome dan, tako što ćete mu reći da ste mislili na njega i da ga volite. 

Pređite pešice, ili biciklom, ture koje uvek prelazite kolima ili prevozom. Zapazite ono što do sada niste imali prilike, iako ste tuda milion puta prošli.

The post Zasto je život je suviše kratak za oklevanje appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро