Da li smo na pogrešan način koristili beauty blendere?

Da li smo na pogrešan način koristili beauty blendere?

Šminka ne samo da je postala sastavni deo naših svakodnevnih života, već je postala i način da se umetnički izrazimo i pokažemo svoju jedinstvenu ličnost svetu, bez jedne jedine reči. Samim tim, na tržištu se pojavilo mnogo beauty proizvoda koji su tu da nam pomognu da šminku nanesemo na lice na najbolji način, kako bismo postigli najbolje efekte – a jedan od proizvoda koji verovatno svaka od nas ima u svojoj makeup kolekciji je beauty blender. Deluje poprilično jednostavno – beauty blenderom nanosimo puder na lice, ili neki drugi tip kremastog proizvoda, ali da li je zaista tako? Ispostavilo se da mnoge od nas greše u načinu korišćenja ovog proizvoda, kao i u njegovom kasnijem čuvanju i održavanju. Ako ste pristalica i verni korisnik beauty bledera, razbijamo nekoliko mitova o njegovom korišćenju u nastavku teksta, i savetujemo kako da ga pravilno koristite.

Pripremite kožu pre nanošenja pudera

Pre nego što nanesete tečni puder na kožu lica beauty blenderom, značajno je da ona bude hidrirana i ujednačena koliko god je to moguće. Dakle, nanesite serum i hidrantnu kremu za lice, a tek nakon toga nanesite puder. Ukoliko vam je lice adekvatno hidrirano i zaštićeno, puder na koži ćete moći bolje da blendirate tako da deluje prirodno, dobro prekrije pore i bude ujednačeno nanesen.

Ako nanosite korektor – smanjite blender vezivanjem gumice

Naše lice je neravnomeran teren, kome je potrebno pažljivo pristupati. Predeo oko očiju naročito je osetljiv, a beauty blenderi nekada mogu delovati nezgrapno i preveliko za ovo područje vašeg lica. U tom slučaju, možete se poslužiti jednostavnim trikom. Svoj blender po sredini prevežite klasičnom gumicom nekoliko puta, kako biste ga zategli i dobili praktično dva nova blendera. Jedan uži i špicastiji (od vrha) koji će biti pogodan za osetljiva i zavučena mesta kao što je predeo oko očiju, i drugi – zaobljeni i deblji (od dna), koji može biti idealan za nanošenje kremastog rumenila na istaknute jagodice.

Ne morate ga baciti nakon “isteka roka”

Nakon što je poslužio svojoj svrsi i vreme je da ga zamenite za novi, beauty blender ne morate baciti. Možete mu promeniti namenu i iskoristiti ga za kreiranje kreativnih manikira, tako što ćete ga jednostavno iseći na pola – kako bi bio pogodan za ravnomerno nanošenje i ombre efekat. Odlične su i vesti da su ombre nokti ponovo u trendu, te da je pravo vreme da na ovaj način iskoristite svoj blender.

The post Da li smo na pogrešan način koristili beauty blendere? appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро