Zašto imamo tamne kolutove ispod očiju i kako da ih ublažimo

Zašto imamo tamne kolutove ispod očiju i kako da ih ublažimo

Tamni kolutovi ispod očiju su “boljka” sa kojom se susreću mnoge žene, naročito u savremenom dobu u kojem smo sve neispavane, nismo dovoljno posvećene sebi i puno vremena provodimo gledajući u ekrane telefona ili računara. I naravno, nijedna od nas ih ne želi – mada, prvi korak ka njihovom otklanjanju možda jeste prihvatanje da ih imamo. U suštini, ako deo sebe prihvatite i prestanete na njega da gledate kao manu koja vam naprosto “bode oči”, biće vam lakše da mu pristupite i bez stresa pokušate da rešite problem koji imate. A i ako ga ne rešite stopostotno, neće biti tragično. Čak, u ovoj godini mogli smo primetiti mladu generaciju Tik Tokera koji su sebi docrtavali podočnjake – i to je učinilo da se zapitamo, da li smo mi to u trendu?? No, sada bez šale, ukoliko želite da umanjite tamne kolutove, evo šta sve možete učiniti po tom pitanju.

Za početak, zašto imamo tamne kolutove?

Tamni kolutovi mogu nastati iz više razloga – njihova pojava ne potiče iz jednog univerzalnog. Možete imati genetske skolonosti ka tamnim kolutovima, vaša koža se može boriti sa hipergmentacijom, a mogu nastati i jednostavno sa godinama – jer će vaša koža neminovno gubiti jedrinu i volumen. Ipak, tamni kolutovi se mogu pojaviti i usled hroničnog umora ili nemarnosti prema sebi – a tamni kolutovi su zapravo u tim slučajevima jedan od prvih znakova da “nešto nije u redu” i da je vreme da promenite svoje navike i stil života. Naravno, šminkom se sve može površno prekriti, ali ne i zaista, dubinski.

Da li san utiče na tamne kolutove i kako da više spavate?

Da, nepovoljan san ili nedostatak sna defintivno utiču na pojavu tamnih kolutova – te ukoliko želite da izbegnete njihovu pojavu, najbolje bi bilo da pokušate da uvedete konzistentnu rutinu spavanja, koje ćete se zaista pridržavati. Pokušajte da “istrenirate” sebe da legnete u određeno vreme, i činite to sve dok se vaš organizam ne privikne da mu je to vreme za odlazak na spavanje.

The post Zašto imamo tamne kolutove ispod očiju i kako da ih ublažimo appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.