Реуматологија, Бањица и бање излазе из ковид режима

Реуматологија, Бањица и бање излазе из ковид режима

БЕОГРАД, 12. јануара (Танјуг) – Директор Инфективне клинике др Горан Стевановић изјавио је данас да је ситуација коначно стабилизована, односно да је број оболелих од ковида 19 који захтевају болничко лечење у равнотежи са бројем оних који се успешно опорављају и отпуштају са болничког лечења.

То је омогућило да се капацитети здравствених установа у бањиским лечилиштима, који су били значајан ослонац у ковид систему, врате у своју редовну функцију, рекао Стевановић.

Он је истакао да се од београдских болница из ковид система у своју редовну функцију враћају Институт за реуматологију, као и Институт за ортопедију “Бањица”, који је посебно значајан с обзиром на временске услове.

“Први приоритет је био обезбедити пражњенеј ‘Бањице’ и највероватније током викенда ће се завршити и поступак премештаја пацијената који су још тамо, комплетна дезинфекције и припреме да се Инстутут врати својим редовним активностима”, рекао је Стевановић након састанка директора ковид болница са министром здравља.

Остале ковид болнице настављају да раде у актуелном обиму, а даље одкуке, о смањењу или повећању капацитети, биће доношене у складу са развојем ситуације

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро