Nećete nikuda stići ako stalno čekate da “sve ovo” prođe

Nećete nikuda stići ako stalno čekate da “sve ovo” prođe

Sigurno imate snage za sve i mogli biste danas da odlučite da uzmete svoj život u svoje ruke i da promenite stvari koje vas sputavaju, opterećuju, unesrećuju. Možete ustati i reći “dosta je” i početi da radite na okončavanju svega, čega vam je dosta. Ništa vas ne sprečava da preusmerite tok svog života, ovog trenutka. Osim vas samih. Osim straha da preuzmete odgovornost i napravite taj jedan iskorak iz zone komfora, suočite se sa stvarima zbog kojih ste nezadovoljni i nesrećni i odlučite da nešto zaista pormenite. 

Život je težak – i to nije tako teško shvatiti i prihvatiti. Ali, promena je još teža, jer kad ste već prihvatili težinu života, onda imate stvari za koje se držite, makra se zbog njih osećali kao davljenik koji se drži za slamku. Od svih teških stvari, strah je najveći. Šta će se desiti ako pustite tu slamku? Vihor života bi vas mogao odneti, moglo bi se ispostaviti da niste u stanju da upravljate tom bujicom, niti da na njoj surfujete, osećate se ugroženo i zaključujete da nije pravi trenutak. Još dve godine otplate kredita, pa možete razmišljati o promeni posla. Da dete još malo poraste, pa možete razmišljati o razvodu, preseljenju, pokretanju sopstvenog posla, novoj emotivnoj vezi. Potrebni ste roditeljima, stare i sve im je teže. Ne možete ići negde gde nikog ne poznajete i nemate prijatelje. Suviše je kasno da bilo šta menjate. Stvari će se nekako srediti same…

Ili čekate da “sve ovo” prođe? Ovaj globalni momenat, koji traje već više od godinu dana i odavno je prestao da bude momenat, a sve više postaje način života, posebno podstiče osećanje izloženosti i ugroženosti i straha, jer gde ćete sada, kada su svi ugroženi, kada je svuda nesigurno, kad svi čekaju da “sve ovo” prođe, pa da se vrate normalnom životu. Ali pogledajte oko sebe – toliko ljudi shvata da nema šta da čeka, jer razmišlja drugačije. Šta ako “ovo” nikada ne prođe? Ako je to nešto sa čime ćemo morati da živimo, kao što živimo već više od godinu dana? Šta ako se situacija nikada ne popravi, ili, ako bude još gore? Ili, ako “ovo” prođe, doći će nešto drugo i svi moramo da se prilagodimo, da menjamo svoje koncepte i stavove i da živimo, jer ako nas “ovo” ne uništi, uništiće nas strah. 

The post Nećete nikuda stići ako stalno čekate da “sve ovo” prođe appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро