Znaci da osoba koju volite manipuliše (vašim osećanjima)

Znaci da osoba koju volite manipuliše (vašim osećanjima)

Zaslepljeni svojim osećanjima dolazimo u bolne situacije, zbog kojih se osećamo loše i sve nam se čini da smo mi krivi, da je do nas. I ne posumnjamo da je voljena osoba manipulator, dok ne primetimo da uvek upadamo u iste zamke, da smo se već sto puta preispitali i da nije moguće da baš nikad nismo u pravu i da nam je osećaj pogrešan. Ovo su pouzdani znaci da imate posla sa manipulatorom. 

Sve je uvek vaša krivica. Čak i kad voljenu osobu uhvatite u laži i pouzdano znate da vas je slagala, ona ne priznaje i ne prihvata odgovornost. 

Osećate se loše posle dužeg vremena u društvu te osobe, osećate se psihički i emotivno iscrpljeno, a ne znate zašto. Takođe, osećate da jako želite da opet imate priliku da provedete to vreme sa njom. Ukratko, osećate se kao zavisnik, a to je siguran znak da ste u toksičnom odnosu i da niste baš u dodiru sa stvarnošću. 

Stalno pomišljate da prosto nije moguće da bi vam to neko namerno radio. A onda se zamislite i pokušate da se setite koliko ste puta to pomislili. Odgovor je – previše. 

Osećate se primorano da donosite odluke zbog kojih vam je neprijatno ili se osećate kao da ste pod pritiskom i da vas osoba do koje vam je stalo uvek tera da donosite neke hitne i usiljene odluke. 

Stalno preispitujete sebe. Manipulatori se bave “gaslajtingom” osvetljavaju vam stvari iz iskrivljenih uglova, zamagljuju vam jasnoću i rugaju se vašim osećanjima. Počinjete da se pitate da li ste uopšte normalni, da li zaista u svemu preterujete, jer ste preosetljivi i uopšte, stalno se pitate da li je sa vama sve u redu. Vrlo dugo sumnjate u sebe, dok ne posumnjate u drugu osobu. 

Često činite nešto za drugu osobu pod pritiskom osećanja krivce, straha ili stida, da biste dokazali svoja osećanja i privrženost, jer vas druga osoba dovodi u takvu situaciju – manipulišući. Radite zbog nje ono što ne biste ni zbog kog drugog, čak i ono što osećate da je pogrešno i što vas opterećuje. 

Sve što kažete filtrirate, da biste izbegli sukob. Hodate kao po jajima i pazite na ton, birate sve što ćete izgovoriti i suzdržavate se od ispoljavanja svega iskrenog i spontanog. 

The post Znaci da osoba koju volite manipuliše (vašim osećanjima) appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Currency
EUR Euro