Filmovi koji nam dočaravaju najlepše gradove u Evropi

Filmovi koji nam dočaravaju najlepše gradove u Evropi

Godinu dana je prošlo, a mi i dalje ne možemo da putujemo. U stvari, možda i možemo, na destinacije kao što su Zanzibar, Meksiko, Jamajka ili Kolumbija, ali za to trenutno nemamo budžet (ako imate, blago vama). Na raznim Instagram stranicama ste verovatno čitali šta sve možemo raditi dok traje ova situacija, i kako možemo koristiti slobodno vreme koje nam je “poklonjeno”.  Da učimo neki novi jezik, da se posvetimo starim hobijima, kristalima, da kuvamo zdravije, čitamo pametnije i šta još sve ne. I za ovih 365 dana, nešto od toga možda i jesmo uradili, ali ono što nam najviše nedostaje jesu zapravo putovanja. Otkrivanje neke nove kulture, nepoznati mirisi i ukusi, slana voda, pokušavanje da prebacimo njihovu valutu u dinare i gubljenje po uskim ulicama evropskih gradova su trenutno samo uspomene. Iako je na kraju dana to zaista najvrednije što imamo, danas želimo da vam preporučimo filmove koji su savršeno oslikali gradove u koje trenutno ne možemo da idemo, ali možemo da ih proživimo kroz filmske priče koje vam donosimo.

Viki Kristina Barselona

U ovom filmu dve stvari su maestralne – gluma Penelope Kruz i Barselona. Penelope je čak za ovu ulogu dobila Oskara za najbolju sporednu ulogu. Što se Barselone tiče, Vudi Alen se zaista potrudio da, kao što je Njujorku uvek davao ulogu u svojim filmovima, jednu od glavnih uloga sada dodeli Barseloni. Ono što je zaista zanimljivo je to da je grad Barselona platio sve troškove snimanja koje su dosegle čak 2 miliona evra. Vodeći vas kroz nestvarni svet Gaudijevog park Guelj, užurbane ulice La Ramble, i moderan Katalonski trg, ovaj film će vam pružiti delić Španije za kojim već neko vreme žudite.

Ponoć u Parizu

Opet ostvarenje Vudija Alena. Ovaj put, njegova priča nas vodi u Pariz. I to ne samo Pariz kakvim ga mi pamtimo, već onaj  iz perioda kada je najviše cvetao. Kada se Oven Vilson slučajno nađe u Parizu u doba između dva svetska rata, mi ćemo moći da vidimo kako je on izgledao dok su u njega svraćali Hemingvej, Pikaso, Skot i Zelda Ficdžerald, Salvador Dali i Luis Bunjuel.

Turista

Ukoliko ste tip koji više voli akcione filmove, onda je ovaj film pravi izbor za vas. Anđelina Džoli i Džoni Dep povešče vas sa sobom u avanturu uskim kanalima Venecije. Film prikazuje Veneciju onakvom kakvom je do sada niste doživeli kada se ovaj miran grad na vodi pretvori u mesto potere. Ova akcija će vas provesti kroz mesta u ovom primorskom gradu koje vam nikad ne bi palo na pamet da posetite – do sada.

Nothing Hill

Ovaj film, kao i Love Actually, dočarava nam London za koji smo oduvek smatrali da je previše siv. Zajedno sa Hjuom Grantom i Džulijom Roberts, tih dva sata filma će nam zauvek promeniti to mišljenje. Šareni izlozi Nothing Hilla, šarmantni engleski humor i zelenilo koje ga okružuje, obojiće nam to sivilo koje nam se stvori u mislima kada neko spomene “kišnu” Englesku.

Praznik u Rimu

Često kada nam neko nešto obeleži kao kliše, isklizne nam kroz ruke i mi ni ne znamo šta smo propustili. Klasik Praznik u Rimu pokazaće nam šta sve Rim može da nam pruži. Prepustite se čarima Gregorija Peka i pustite da vas vodi kroz ovaj večni grad zajedno sa Odri Hepbern. Još jedan film koji je sniman u Rimu koji možete da pogledate posle ovog je Jedi, voli, moli. Upravo ovaj “jedi” deo, sniman je u Rimu i ukoliko ste fan Italije, predlažemo da i njega obavezno pogledate.

Krive su zvezde

Kaldrma na amsterdamskim ulicama i vodeni kanali odigrali su jednu od glavnih uloga u ovom filmu. Pokušavajući da joj ispuni ono za šta je mislio da je njena poslednja želja, August vodi svoju devojku u glavni grad Holandije. Ako do sada još niste imali priliku da vidite uživo, gledajući film možete da otkrijete gde je živela Ana Frank, Rajksmuzeum i mnoge druge znamenitosti.

Naslovna fotografija: instagram.com/fashion_week25

Tamara Mladenović

 

The post Filmovi koji nam dočaravaju najlepše gradove u Evropi appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Click to access the login or register cheese
Currency
RSD Српски динар
EUR Еуро
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
Ово Веб Место Је Заштићено Од Стране
ShieldPRO