Dragoceni saveti uspešnih žena

Dragoceni saveti uspešnih žena

Uspešne žene srednjih godina nisu imale mnogo društvene podrške kada su počinjale i sve su naučile same, na teži način. Ovo su stvari koje bi volele da su znale pre deset godina, dragoceni saveti iz njihovog iskustva. 

Budite verni pre svega sebi 

Lojalnost i vernost su u vrhu liste vrednosti koje uspešne žene neguju i razvijaju. Ali, da biste bili lojalni kompaniji, poslovnim partnernima, klijentima, posvećeni i verni u partnerskim odnosima, morate biti pre svega, verni sebi. To ne znači uvek biti dosledan. Ponekad znači uvideti svoju tvrdoglavost i preduprediti pogrešne poteze usvajanjem neke strategije i ponašanja koje vam nije blisko i u tom trenutku nije deo vas. Kada niste verni sebi, već nastojite da pružite drugima ono što smatrate da očekuju, vi se trudite da budete neko drugi, izneveravate sebe i to vam može doneti samo frustraciju, patnju i ogorčenje. 

Preuzmite finansijski rizik 

Osamostalite se i naučite da upravljate novcem. Ne samo da ga stičete, već i da njime rukujete na mudar način. To je podrčje života koje verovatno zapostavljate, a neophodno je da mu se posvetite sa pažnjom i ljubavlju – kada ostvarite zdravu i stabilnu vezu sa novcem, nikada nećete biti u oskudici. 

Vežbajte ljubav prema sebi svakog dana 

Stavljajte sebe na prvo mesto, budite nežni prema sebi, opraštajte sebi, pitajte se šta možete da učinite za sebe svakog dana i radite to. Svi dobri izbori i pametni potezi dolaze od ljubavi prema sebi, od istinske brige za svoju dobrobit.  Kada radite ono što volite i što vam prija, tu prijatnost i dobrobit prenosite i drugim ljudima oko sebe. 

Prestanite da brinete šta drugi misle 

I to je deo ljubavi prema sebi – postavljanje granica u odnosima sa ljudima. Ono što oni misle (pa i o vama) tiče se njih, a ne vas. Njihove misli, zaključci, osude i akcije su njihova odgovornost, a ne vaša. Dozvolite im da preuzmu tu odgovornost, kao što vi preuzimate svoju i da se suočavaju sa posledicama svojim misli i dela, kao što se i vi suočavate. 

The post Dragoceni saveti uspešnih žena appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Click to access the login or register cheese
Currency
RSD Serbian dinar
EUR Euro
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO