Posle ekranizacije knjige Sali Runi “Normalni ljudi”, dolaze nam i “Razgovori sa prijateljima”

Posle ekranizacije knjige Sali Runi “Normalni ljudi”, dolaze nam i “Razgovori sa prijateljima”

Prošle godine smo bili opsednuti serijom “Normalni ljudi” koju nam je Hulu doneo. Ljubav koja razbija socijalne klase, između Merijen i Konela nam je pomogla da uvidimo da i prava ljubav nailazi na barijere, i da je do nas da li ćemo ih zaobići, slomiti, ili stajati pred njima i odustati. Ova serija, snimana u nestvarnoj Irskoj, dostigla je veliku popularnost širom sveta. Iako je uvek najteže ispuniti očekivanja fanova knjige, koji su u svojoj glavi u ovoj priči sami naslikali likove i pejzaže, serija ih nimalo nije izneverila. Lepršavi, spretni i vrlo stvarni dijalozi kojima je Sali Runi ispunila stranice knjige, glumci su isto tako iskoristili da ispune kadrove, i niko nije bio razočaran rezultatom.

Od iste spisateljice i potpuno iste produkcije dolazi nam još jedno ostvarenje – “Razgovori sa prijateljima”. Dok čekate da ova serija ugleda svetlost ekrana, pravo je vreme da pročitate knjigu, koja opet kao temu postavlja ljubav i požudu među izolovanim, oštećenim i čežnjivim mladim ljudima.

“Razgovori sa prijateljima” je prvo ostvarenje Sali Runi, koje je napisala sa samo 26 godina. U ovoj knjizi način razgovora među likovima je nešto drugačiji nego u “Normalnim ljudima”, dok njihove karakteristike ostaju vrlo slične. Suštinski se u obe knjige bore sa istim opsesijama. Na isti način se sa emocionalnim bolom nose kroz fizički bol, bore sa socijalnim klasama, preispituju sebe. Na isti način ih prva ljubav ušuška u taj nadobudni ton koji čujemo kroz celu knjigu.

The post Posle ekranizacije knjige Sali Runi “Normalni ljudi”, dolaze nam i “Razgovori sa prijateljima” appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро