Пут жртве!

Пут жртве!

Жртва, жртва и ништа осим жртве!

Питамо се зашто нам се молитве не остварују. Молимо ли се на прави начин? Молимо ли се стално или се само по потреби сетимо да позовемо Бога на телефон, непрекидно тражећи позајмице, а константно не враћајући дугове?! Клечимо ли духом смиреним и срцем скрушеним? А кад се помолимо, говоримо ли ми Богу шта и кад да нам да?

И још се гордост наша чуди. Запрепашћена што Бог НАМА не одговара.

Нема везе, вели гордост, ако Он неће како ми ‘оћемо, а ти сам уради шта хоћеш и нађи ко ће ти то брже дати, а ми ћемо и даље палити свеће кадкад да Га не разљутимо. Нек има утисак да смо му верни!

Човек је Јона вазда.. Мисли да мислима и делима може од Бога да се сакрије! Такве ће вештаке од људи неверници са палубе рибама бацати!

Моли Господа свуда и увек. Нек ти у мислима буду дела и љубав Његова. Нек ти одзвања у ушима позив Његов да нас по љубави познају да смо Његови. Насмеши се и кад ти је најтеже јер знаш да те Он води својим Божанским промислом и да нема другог пута за тебе и твоје спасење од онога који је сад пред тобом.

А ако се напуни време и Бог крене да те мења а невоље се појачају, знај да је то одговор на твоју молитву. Не моли Га тад да стане, већ да издржиш и из боја јачи изађеш.

То је једини пут… Пут Жртве!

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро