Отац Предраг је „приведен“! – Отац Предраг

Отац Предраг је „приведен“! – Отац Предраг


Данас после Литургије, припадници ватрогасне јединице при МУП-у дошли су до цркве по оца Предрага и одвели га у ватрогасну станицу да освешта дом, возила и пресече славски колач.

Ове године је прва година како су ватрогасци Велике Плане узели да славе славу. Том приликом отац им је поклонио икону Светог Пророка Мојсија Боговидца и то посебно прављењу за њих, јер је рађена по фресци из Грачанице.

Они су друга породица једни другима. Једни од других зависе и познато је правило да један ватрогасац није ватрогасац, већ два. Деле добро и зло и труде се да раде ствари које други не смеју, али не због публицитета нити због пара и плате већ зато што су некима потребни. Тако је 2022. године Миодраг сишао у бунар 22 метара дубок и спасао жену која је у њега упала. Том приликом је добио посебну награду за најхрабријег. Истина је да је у конкуренцији било јеш четрдесетак храбрих ватрогасаца.

Данас смо поделили разне приче говорећи о томе колико је човек немоћан и са највреднијом опремом и да је све од Бога.

„Радујем се, драги моји, да се вера поново враћа у станице МУП-а, касарне и ординације. Без вере човек је горд, а са вером он чини све од себе, а молећи Бога за помоћ.              Веома сам срећан због тога што је ова станица у мојој парохији и што су храбри људи веома сложни међу собом“, казао је отац Предраг, и додао:

„Нека је срећна слава свим ватрогасцима нашим и да вас Господ Бог чува молитвама Светог Мојсија и свих светих.
У име свих нас који ценимо вашу жртву, ХВАЛА ВАМ на љубави (жртви) вашој!!!“Source link

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро