Отац Предраг добитник Плакете мира

Отац Предраг добитник Плакете мира


Одлуком Управног одбора Хуманитарне организације „Нађи Раула“ из Ниша, отац Предраг Поповић, свештеник и мисионар СПЦ са службом у Великој Плани, добитник је Плакете мира, а признање ће му бити уручено сутра, на свечаности која ће бити уприличена у нишком Народном позоришту. Награда се додељује за изванредне резултате на пољу доброчинства, ширења мира међу народима и за изградњу мостова пријатељства.

Уз оца Предрага, овогодишњи добитници Плакете мира су и Лука Гори, амбасадор Италије у Србији, Јелена Ђоковић, глобална директорка Фондације „Новак Ђоковић“, Марта Арсовска Томовска, директорка Тима за дигитализацију у Kабинету Премијера Србије и Арно Гујон, директор Хуманитарне организације „Солидарност за Kосово“.

У истом дану биће награђено и једанаесторо младих и талентованих људи из целе Србије. Они су награде добили у шест званичних категорија и то: наука и образовање, култура и уметност, хуманитарни рад и мирна борба за људска права, спорт, специјална признања, а биће проглашене и институције године.

(14. новембар 2023)

Ј.П.Source link

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро