Да ли знате ко је Растко?

Да ли знате ко је Растко?


Растко је дете Светог Симеона!

Овај мали Растко је дуго чекано дете. После две неуспеле вештачке оплодње, Божијим промислом, тата Иван је на пијаци наишао на свештеника који му је понудио грожђе са лозе Светог Симеона из манастира Хиландар. Тај свештеник је то набавио за неког другог, али се ти други нису јавили и ето како је грожђе завршило код њих.

За употребу грожђа поред благослова треба и строг пост, исповест и редован одлазак на Литургију. Но, и ми који не употребљавамо то грожђе такође тако живимо! Када дођу људи који су опседнути демонским силама, такође се стављају на строг пост, молитву и Литургију.

Видите браћо и сестре како Литургија и живот по Јеванђељу лечи, истерује зло и рађа нови живот! И сам тата Иван ми данас каже да никад није био тако пунији Духа Светог него у том периоду.

Кад је човек пун Бога у себи онда се та благодат дели са другима, исцељује све недостатке, пржи све нечистоће и не може да не роди нови живот!

Тако је мали Растко дете Светог Симеона. Он је такође мој парохијан и редован члан наше Литургијске заједнице. Увек гледам међу народ да видим да ли је не само он, већ и остала деца, ту. И да видите чуда… Кад Растка питате зашто се иде у цркву он ће вам рећи: „Да се једе!“

Ето како је Бог и детету отворио ум за напредну теологију. Он зна да се у цркву дође да се причести, а после једе нафору и кад год му зафали дође по још. Ко зна… Можда и овај мали Растко кад порасте буде Сава!Source link

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро