Бог не престаје да се рађа и данас…

Бог не престаје да се рађа и данас…


Ако сам игде видео у свом животу Бога, то је у људима. У невероватним делима љубави, нежности, љубазности једних према другима.

У очима деце и осмеху њиховом. У пољупцима и загрљајима вољених. У изнуреним рукама стараца и свакој бори њихове брижности. У опраштању оних који су свој оправдани гнев победили. У покајању оних охолих који сузама испиру своје грехе. У понизности, смирењу и радости. И то све кроз скривена мала и свакодневна дела обичних људи од којих сам најмањи ја.

Сад заиста разумем по чему смо Боголични! Управо по тој љубави међу нама ми постајемо живе иконе Бога Оца, Сина и Светога Духа. У том односу се заснива сва тајна догматике Бога и човека. Тајна сваком дата. Видети, доживети и сведочити тако нечему је као кад погледате себе у огледало и видите оца и мајку своју у свом одразу.

Зар је могуће да људи и даље траже Бога гледајући у облаке?

Отвори им очи срца њиховог Господе ближњим њиховим, па да Те кроз њих спознају! Колико икона… Колико личности око нас.

Обичан човек у својој искрености вере открива себе као Богоносца и отелотворује Христове речи где каже да на двема заповестима љубави почивају сви закони и пророци!

Ко у љубави не види Бога тај Га неће видети никад и нигде. Не може се надати ни по васкрсењу своме да ће Га видети. Јер се Бог открива онима који Га траже, али не у облацима, ни у изолацији, ни у оправдањима – него у заједници љубави. У истинској породици овог и свих светова!

Ево још једне потврде речи Христових: “Где је двоје или троје сабрано у име Моје, Ја сам ту са њима!”

Кад сам погледао у овог малог анђела који тек што је постао, тек што га је дах Божији додирнуо и живот створио, рекох: “Ту си, Господе!”

Кад сам научио да гледам у душе људске видео сам Бога свуда око себе, али повремено не да противник Божији да будемо толико синови Божији по благодати, па узима гордошћу човеку иконичност са Оцем над небесима, али ни тај нечастиви не може да ускрати човеку Бога ако Га он искрено жели.

Зато имајте на уму да пљујући, оговарајући, вређајући друге – заправо пљујете и вређате самог Бога који у Њима живи.

Велики си Господе и чудесна су дела Твоја и нема те речи која ће бити кадра да опева Твоја чудеса!

Слава Ти Боже.

 



Source link

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Click to access the login or register cheese
Currency
RSD Српски динар
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
Ово Веб Место Је Заштићено Од Стране
ShieldPRO