Brojanica oko vrata | Vulkanska lava srebro 925

Brojanica oko vrata | Vulkanska lava srebro 925

120.00 

Boja: Crna
Ručni rad: Da
Materijal: Vulkanska lava
Tip: Muški
Vrsta: Ogrlica – Brojanica oko vrata

Brojanica je ručni unikatni rad napravljena kombinacijom vulkanske lave prečnika perli 8 mm, srebrnih osnova, kuglica od srebra 925 pet komada i krsticem od srebra 925 .

Vulkanska lava

Lava je tečna, usijana masa ili magma, temperature 1050-1300°C.To je istopljena stijena koja se probija iz velikih dubina usljed nevjerovatno visokih temperatura i pritisaka. Tek kada izbije na površinu, ona se zove lava. A kada se ohladi i očvrsne, stvara stijene koje se nazivaju endogene ili eruptivne. Izliva se iz kratera i sliva niz vulkansku kupu brzinom od 30 km/čas. U zavisnosti od količine silicijuma, lava može biti bazaltna (40-80% Si) i kisela (65-80% Si). Bazaltna se znatno brže kreće dok je kisela gušća i sporije se kreće. Čvrsta vulkanska masa sastoji se od bombi (veličine nekoliko m³) koje izbacuje erupcija uvis, lapila (veličine do 3 cm, nastalih od izbačene ohlađene lave), pjeska i pepela. Mlazevi dima s pepelom izbijaju iz kratera brzinom do 500 m/sek, a vjetar ih raznosi i preko 600 km.

Dio lave je židak i tečan. On vri iz vulkana kao kipući sirup i rasprostire se preko velike površine. Tokom hlađenja pretvara se u ¸¸prekrivač“ od čvrste stijene koja se zove bazalt. Prilikom svake vulkanske erupcije povećava se debljina prekrivača i stvaraju slojevi lave debeli do 10 m. Erupcije vulkana koji stvaraju prekrivače su blage.

U eksplozivnim erupcijama lava je gusta i ljepljiva, kreće se sporo i stvrdnjava se u blizini vulkanskog izlaza ili kratera. Mogu proteći mjeseci prije nego što ona očvrsne. Poslije učestalih i ponovljenih erupcija ovog tipa vulkana lava postepeno stvara visoku planinu strmih padina koja se zove konus.Vise od lavi ovde

Преглед корпе

Опис

Brojanica od vulkanske lave
Brojanica od vulkanske lave

 

Save

Save

Додатне информације

Brojanica

Poludragi kamen

Рецензије

Још нема коментара.


Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.

You've just added this product to the cart: