Šta šišanje na pixie frizuru znači u različitim životnim dobima

Šta šišanje na pixie frizuru znači u različitim životnim dobima

Šišanje duge kose na pixie frizuru je oslobađajuće. Ono simbolizuje nešto. Na pixie frizuru se ne odlučujete tek tako. Za pixie frizuru potrebni su vam rešenost, stav i nepokolebljiva hrabrost. Ona hrabrost koja će učiniti da već sa vrata frizeru kažete “došla sam, šišaj sve”. I kada vas on ili ona upitaju da li ste sigurni, vi kažete “da” bez i da trepnete. U svakom slučaju, pixie frizura je #powermove, a u različitim životnim dobima, ova frizura simbolizuje različitu promenu u životu žena. U nastavku teksta vam predstavljamo razloge šišanja na pixie frizuru u tinejdžerskim danima, dvadesetim, tridesetim, četrdesetim i nakon pedesetih godina.

U tinejdžerskim danima

Ako ste se u tinejdžerskim danima ošišale na kratko, to ste najverovatnije učinile iz bunta i traganja za samom sobom, svojim stilom i estetikom. Želele ste da pokažete svoju autentičnost i to da ste drugačije, “nekomercijalno” lepe i zanimljive. Možda se baš vaša omiljena poznata ličnost tada ošišala, pa ste i vi ponovile njen potez. Možda ste napravile pakt sa najboljom drugaricom. U svakom slučaju, ovaj potez ste napravile zbog sebe, iz želje da u svetu u kojem živite nađete svoje mesto. Da svojim izgledom prikažete kako se osećate iznutra i prikažete ko ste to vi, a u tinejdžerskim danima, razume se, sva su osećanja pojačana na maksimum.

U dvadesetim godinama

Da se ne lažemo, raskinule ste dugu vezu. Verovatno svoju prvu veliku ljubav i prvu vezu u kojoj ste se najiskrenije dale i verovale da je to to, iako možda u tom trenutku niste ni znale šta to tačno znači. Ostavile ste, ili ste bile ostavljene, i došlo je vreme da okrenete novi list. A okrenule ste ga odbacivanjem svega starog, a među stvarima koje su morale da “lete” našla se i kosa. U ovim godinama uz kratku kosu je neretko dolazilo i farbanje u novu boju, ali uvek je dolazio osećaj oslobođenja, lakoće i pozitivne promene. Šišanje kose bilo je ta prekretnica koja vam je bila potrebna.

The post Šta šišanje na pixie frizuru znači u različitim životnim dobima appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро