5 navika koje će unaprediti vašu jutarnju rutinu

5 navika koje će unaprediti vašu jutarnju rutinu

Svakome je potrebno lako, prozračno i bezbrižno vreme za ispijanje šoljice čaja ili kafe, slušanje muzike i pripremanja za ostatak dana. Ipak, protekla godina sa puno velikih promena, naterala me je na razmišljanje: kakve promene treba da unesem u svoju jutarnju rutinu kako bi one donele više ravnoteže mojim životnim ciljevima? U osnovi, želela sam da dodam nekoliko lekovitih zdravijih navika koje bih lako mogala da primenjujem svakodnevno. Dok sam proučavala isceliteljske navike koje bi mogle odgovarati mojoj jutarnjoj rutini, naišla sam na mali citat koji me je uputio u pravu smerom: “Briga o sebi nije samozadovoljstvo, to je samoodržanje, a to je čin političkog ratovanja”, rekla je Audre Lorde, književnica i aktivistkinja za građanska prava. Iz tog razloga, odlučila sam da napravim male izmene u svojoj rutini kako bih se što bolje “održala”.

Vruća limunada umesto kafe

Ovo je jednostavan jutarnji korak koji, ako ništa drugo, pomaže u hidrataciji. Ovo je bio dodatni korak u mojoj rutini, pa sam definitivno morala tu naviku da učvrstim s vremenom, ali vredelo je. Vruća limunada mi je jako prijala, a kada mi ona dosadi vratim se čaju. Svakako, ovaj novi ritual bio je svežiji od kafe, zagrevao me i delovao je kao manje kisela osnova za stomak od kafe.

Vežbanje isprekidanog posta

Ne znam da li ste čuli za isprekidani post. Što sam više istraživala, to sam bila uverenija da će mi baš taj post pomoći u postizanju svojih ciljeva. Čitajući dalje o njemu, naučila sam da grickanje tokom celog dana može da uspori probavni sistem i ne dozvoljava telu da dobro apsorbuje hranu i njene hranljive sastojke. Pokušaj ovakvog načina ishrane nekoliko nedelja bilo je u najmanju ruku prilagođavanje, pa sam odlučila da budem superodgovorna u vezi sa tim šta i kada jedem. Nasumične kasne noćne grickalice zamenila sam čajem i vodom. Znam, nije baš najsrećnija alternativa, ali recimo samo da ćete biti najhidriranija osoba koju poznajete, što će vašu kožu učiniti srećnom.

The post 5 navika koje će unaprediti vašu jutarnju rutinu appeared first on WANNABE MAGAZINE.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Currency
EUR Еуро